National

VESTE PROASTA pentru toti SOFERII romani

Publicat: 11 mart. 2014
1

Daca soferii romani isi faceau inca sperante ca vor scapa de scumpirile la carburanti anul acesta, noul ministru al Finantelor a demontat orice asteptare optimista si a anuntat ca acciza la carburanti se va aplica de la 1 aprilie. In aceste conditii, anumite sortimente de carburanti vor costa peste 7 lei per litru.

Noul ministru al Finantelor, Ioana Petrescu, sustine masura introducerii a accizei la carburanti de 0,07 euro/litru, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Ce raspunde sefa MOL Romania la intrebarea „ajunge litrul de benzina la 7 lei in acest an?”

Petrescu a declarat, luni seara, intr-o emisiune televizata, ca introducerea accizei nu va produce efecte atat de grave pe cat se estimeaza.

„Nimanui nu-i place sa puna taxe, nici macar ministrului de Finante, dar aceasta acciza a fost necesara si a fost calculata pentru acest buget, pentru acest an. Nu cred ca va avea un efect atat de mare cat s-a comentat in presa”, a afirmat Petrescu.

Citeste si: Veste proasta pentru soferi. Se anunta o noua scumpire la carburanti

Ea a dat asigurari ca noua acciza se va aplica de la 1 aprilie 2014.

Potrivit specialistilor, de la 1 aprilie, fiecare litru de carburant vandut la benzinariile din Romania va costa mai mult cu 7 eurocenti, la care se va aplica si TVA. Astfel, sortimentele mai scumpe de carburant vor atinge pragul de 7 lei/litru din cauza majorarii accizelor de la 1 aprilie.

Comentarii
Adauga un comentariu