Local

Veste proasta pentru unul dintre evazionistii care a declansat un mega dosar la DIICOT Iasi

Publicat: 01 iul. 2015
1

@ Evazionistul si-a dorit sa fie lasat in libertate prin cumpararea completului de judecata de la Curtea de Apel Iasi

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi i-au dat o veste extrem de proasta unuia dintre evazionistii care si-a dorit sa fie pus in libertate prin coruperea unui judecator de la Curtea de Apel Iasi. Constantin Nunuca a fost condamnat la executarea unei pedepse de trei ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si a formulat initial o contestatie in anulare. In acest dosar a apelat la ajutorul fostului judecator Viorel Maftei pentru ca acesta din urma sa vorbeasca cu judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, sa rezolve favorabil acea contestatie. Numai ca in luna mai 2015, completul din care facea parte Dan Anton a respins contestatia in anulare. Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi au declansat o ancheta trasnet pentru a afla daca judecatorii implicati in poveste ar fi acceptat promisiunile de spaga, insa nu s-a descoperit nicio proba in acest sens.

Pana in prezent reiese doar ca tiganii de la Motca isi doreau sa corupta judecatorii de la Curtea de Apel Iasi, fara sa existe nicio promisiune din partea magistratilor. Pe de alta parte, Constantin Nunuca a mai formulat o cerere de revizuire a dosarului. Aceasta cerere a fost respinsa ieri la Tribunalul Iasi. Tot dosarul de evaziune fiscala a pornit de la sesizarea facuta de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor la Parchetul General, in care se vorbea de anumite operatiuni suspecte efectuate de Elena Nunuca si Ioan Stanescu prin intermediul firmelor Nuno Complex SRL Motca si Silcotub SRL Harlau. Cornelia Iftimie s-a ocupat de evidenta contabila a firmei Nuno Complex SRL Motca, administrata de Elena Nunuca. Ioana Stanescu era administrator la SC Silcotub SRL Harlau, societate specializata in comertul cu ridicata a deseurilor si resturilor.

„Pentru a diminua sau compensa TVA de plata rezultat ori chiar pentru a fi in pozitia de a se inregistra cu TVA de restituit, Elena Nunuca, sub pretextul ca doreste sa initieze un proiect de investitii pe raza comunei Motca, avand ca obiect statie de carburanti, i-a propus invinuitei Stanescu Ioana, administrator la Silcotub SRL Harlau, sa-i emita in numele acestei firme mai multe facturi fiscale care sa evidentieze in mod fictiv vanzarea catre SC Nuno Complex SRL Motca a mai multor materiale si materii prime, fara ca acestea sa fie livrate in realitate. Astfel, in perioada decembrie 2004 – iunie 2005, administratorul SC Silcotub SRL Harlau a emis catre SC Nuno Complex SRL Motca 34 de facturi fiscale”, au explicat procurorii in rechizitoriul trimis pe masa instantei de judecata.

Adauga un comentariu