Titlurile zilei

Veste surprinzătoare, primită de ieșenii care vor să construiască într-una dintre cele mai vânate zone imobiliare din Iași! Cei care au visat la vile de lux au primit o lovitură neașteptată! Imaginile sunt grăitoare (EXCLUSIV)

Publicat: 14 mai 2021
Locuințe ridicate în comuna Aroneanu, la capătul pistei de la R.A. Aeroportul Iași
Comuna Aroneanu, una din cele mai vânate zone imobiliare din Iași, a pierdut un proces cu Aeroportul Iași legat de urbanismul din localitate. Pentru fiecare nou imobil din satele comunei va trebui aviz de la aeroportul ieșean

Lovitură încasată de cei care construiesc într-o importantă zonă imobiliară din Iași. Primăria comunei Aroneanu a fost obligată să ceară aviz de la Aeroportul Iași pentru orice construcție ridicată în satele din localitate. Între cele două părți au apărut mai multe procese legate de locuințele construite în zona de servitute de la aerogară. Decizia instanței a dat peste cap toate planurile Primăriei conduse de liberalul Benoni Moruzi

Un scandal cu tentă imobiliară de la marginea Iașului a fost tranșat de magistrații de la Curtea de Apel. O serie de hotărâri emise de Primăria comunei Aroneanu și de Consiliul Local privind regimul de înălțime al construcțiilor din zona Aeroportului Iași au fost anulate. Între Primăria comunei Aroneanu și aerogară au apărut mai multe conflicte pe această temă, în instanță fiind înregistrate zeci de procese. Primarul Benoni Moruzi a emis mai multe autorizații de construire în zona de servitute de la Aeroportul Iași. Regia aeroportuară a atacat însă autorizațiile în instanță, în multe cazuri având chiar câștig de cauză. Mai mult, aerogara a atacat și planul urbanistic al comunei, tocmai pentru a reglementa situația construcțiilor haotice pentru care primarul a dat autorizații după cum a dorit.

Lovitură în cea mai căutată zonă imobiliară din Iași. Zona de servitute de la Aeroport va fi protejată

Conform deciziei magistraților ieșeni (dosar 5375/99/2019), în satele Aroneanu și Dorobanț nu vor mai fi construite imobile cu regim de înălțime P și P+1 fără aviz din partea Aeroportului Iași. Magistrații au decis anularea prevederilor din Regulamentul de Urbanism Local (RUL) al comunei Aroneanu, prin care regimul P și P+1 era exceptat de la regulă.

„Admite recursul declarat de R.A. Aeroportul Iași împotriva sentinței nr. 1182/2020 a Tribunalului Iași, pe care o casează în parte. Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A. Aeroportul Iași în contradictoriu cu pârâții Consiliul Local Aroneanu și U.A.T. Aroneanu. Admite excepția lipsei de interes a reclamantului R.A. Aeroportul Iași privind cererea de anulare a prevederilor cuprinse în H.C.L. Aroneanu nr. 51/30.08.2001, H.C.L. Aroneanu nr. 9/27.1.2016 și H.C.L. Aroneanu nr. 156/20.12.2018, altele decât excepția prevăzută la ultima liniuță a art. 6 Cap. II din R.L.U., adoptat prin H.C.L. Aroneanu nr. 51/30.08.2001 și prelungită prin H.C.L. Aroneanu nr. 9/27.1.2016 și H.C.L. Aroneanu nr. 156/20.12.2018, referitoare la lipsa obligativității avizului pentru construcții P și P+1 E”, se arată în motivarea instanței de la Curtea de Apel Iași.

Primăria Aroneanu este bună de plată!

În regulamentul de urbanism din Aroneanu se prevede la punctul 6, la capitolul amplasarea față de aeroport, că pentru toate obiectivele ce se vor amplasa în satele Aroneanu și Dorobanț, în porțiunile cuprinse în zonele de siguranță, se va cere avizul aerogării, excepție făcând clădirile P și P+1. Tocmai această excepție a fost contestată de R.A. Aeroportul Iași, decizie care a și fost luată de magistrații de la Curtea de Apel. În plus, comuna Aroneanu este și bună de plată către aeroport. „Obligă intimații-recurenți Consiliul Local Aroneanu și U.A.T. Aroneanu la plata în solidar către recurentul-intimat R.A. Aeroportul Iași a sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă UAT Aroneanu și Consiliul Local Aroneanu la plata către RA Aeroportul a cheltuielilor de judecată la fond și recurs în cuantum de 7.735 lei”, se mai arată în decizia instanței.

Scandal monumental la marginea aerogării

Zona imobiliară de lângă Iași a cunoscut o extindere uriașă în ultimii ani. Avizele date de Primăria Aroneanu nu au ținut cont de zona de servitute de la Aeroport, astfel încât aerogara a dat în judecată atât Primăria, cât și pe cei care și-au construit locuințe. Mai mult, Primăria din Aroneanu a atacat în instanță până și autorizația de construire a pistei de 2.400 de metri de la aeroport, proces în care nu a avut câștig de cauză. Deși pista a fost construită între 2012 și 2024, primarul din Aroneanu a cerut în instanță demolarea acesteia abia în 2019, ca răspuns la solictatea aerogării cu privire la zona de servitute.

Comentarii
  • Alexa curatenia in aeroport, incepe cositul si stii ce se intampla,dar mai ales scoatei si nevastuica ca si asa cand vine pe la noi plange cat munceste saraca scoate obosita din BIROU si aratai unde merita sa stea ……

  • Benoni e cel mai prost primar din zona. Nu a facut nimic pentru oameni de cand e in functie. E cea mai slab dezvoltata zona din jurul Iasului. Miroslava fata de Aroneanu zici ca e Las Vegas. Ar trebui sa faca niste cursuri acolo. Un handicapat de primar.

  • Duceți-vă și vedeți cum arată con tomesti.trotuare,Pa canalizare,gaz metan,sala de sport ,nici nu zici ca ești intr-o comuna

  • LA.MIJLOC SUNT NISTE JOCURI POLITICE. PROBLEMA ESTE CA VAD CA MULTI CONFUNDATI COMUNELE MIROSLAVA SAU TOMESTI CARE AU MAI MUKTE SATE SI MAI MULTE FONDURI CU ARONEANU … CAND AINCU CE FACINSI TROTUARE SI MULTE ALTELE!!!

  • La fel si cu Horpazul !!!este sufocat de constructii ,nu sunt trotuare decat pana la intersectia cu drumul spre Ciorbesti, trafic infernal ,toata lumea are masina pt ca asa trebuie ca sa poti pleca in oras la munca, scoala, gradinita , nu se respecta distanta intre case ,sunt stradute unde latimea drumului nu e respectata, fara canalizare , fara presiune la apa …

  • Ca in Evul Mediu traiesc locuitorii comunei Popricani.Fara nici o investitie in toti acesti ani de la revolutie.Impozite si taxe la nivel de 2021 si conditii de ev mediu.Drumuri de pamant,fara apa si canalizare,fara gaz ca in comuna primitiva.

Adauga un comentariu