Magazin

Veste trista! Animatorul Richard Williams, de trei ori premiat cu Oscar, a murit la varsta de 86 de ani

Publicat: 18 aug. 2019

Animatorul Richard Williams, premiat cu Oscar pentru scurtmetrajul „A Christmas Carol” (1971) si lungmetrajul live-action „Who Framed Roger Rabbit” (1988), a murit la varsta de 86 de ani. Nascut in Toronto (Canada), Williams s-a mutat in Marea Britanie in anii 1950. El a murit pe 16 august, in Bristol, informeaza The Guardian. Recompensat cu trei trofee Oscar, unul BAFTA si un Primetime Emmy („Ziggy's Gift”, 1982), din palmaresul sau face parte si un trofeu obtinut in 1962 la Festivalul International de Animatie de la Annecy, pentru „A Lecture on Man”.

Disney a prezentat prima imagine a filmului live action "Doamna si vagabondul"

Williams a fost regizor de animatie al lungmetrajului live-action „Who Framed Roger Rabbit?” (r. Robert Zemeckis), pentru care a creat personajele Roger si Jessica Rabbit. Acest film, cu Bob Hoskins in distributie, i-a adus doua trofee ale Academiei americane si unul din partea celei britanice. El a creat animatii pentru „The Return Of The Pink Panther” si „The Pink Panther Strikes Again” si a lucrat pentru „Casino Royale”. 

Dupa cum declara intr-un interviu din 2008, intotdeauna si-a dorit sa ajunga la Disney, fiind foarte impresionat de „Alba ca zapada”. A fost primit pentru doua zile, pe cand era copil. A fost sfatuit sa invete sa deseneze mai bine si, a recunoscut, si-a pierdut interesul pentru animatie pana la varsta de 23 de ani. Primul lui film, scurtmetrajul „The Little Island”, a fost lansat in 1958 si a fost premiat cu BAFTA. Williams a primit primul Oscar pentru adaptarea animata a nuvelei „A Christmas Carol”, de Charles Dickens. El este si autorul volumului „The Animator’s Survival Kit” si a creat pana in ziua mortii.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit