Actualitate

Veste uluitoare pentru soferii din Iasi. O noua strada apare in oras. Vezi pe unde va trece soseaua si ce modificari vor avea loc in traficul din zona – FOTO

Publicat: 20 nov. 2018
1

@ Locuitorii unui cartier din Iasi ar putea sa se trezeasca cu o surpriza de proportii din partea municipalitatii @ Totul tine de decongestionarea traficului din zona respectiva @ Zilnic, in acea zona apar ambuteiaje, iar soferii au ajuns sa-si blesteme zilele @ Masura luata ar putea schimba radical totul

Iesenii care locuiesc intr-o zona rezidentiala de la marginea municipiului ar putea avea parte de o surpriza. Zilnic, cei care locuiesc in zona Bucium sunt nevoiti sa stea cu zecile de minute in trafic pentru a ajunge in oras, asta din cauza cozilor infernale care apar in punctele aglomerate din intersectii.

Se pare insa ca a fost gasita o solutie salvatoare, solutie care ar urma sa duca la o decongestionare a traficului rutier, tocmai intr-unul din cele mai aglomerate puncte din municipiu. Acest plan prevede ca drumul sa plece din zona cartierelor de locuinte ridicate in partea dreapta a Buciumului spre oras, sa traverseze paraul Vamasoaia pana la intersectia cu strada Trei Fantani, spre Tomesti, zona industriala si spre Tatarasi.

Practic, cei care intra in municipiu si vor sa ajunga pe drumul national DN 24 spre Tomesti si zonele adiacente, ar putea sa traverseze cartierul, fara a mai intra in ambuteiajele dinspre zona industriala.

Solutia a fost gandita inca de acum ceva vreme, iar proiectul ar urma sa fie pus in aplicare in perioada urmatoare. Este vorba de o strada cu o latime de sapte metri, care ar urma sa fie folosita de conducatorii auto ca solutie pentru evitarea ambuteiajelor zilnice.

O decizie in acest sens ar urma sa fie implementata in saptamanile urmatoare la varful administratiei iesene. Cum traficul din Bucium este din ce in ce mai sugrumat, s-a luat in vedere si o cale de acces dincolo de paraul Vamasoaia, drum care sa lege zona Plopii fara sot de Trei Fantani mult mai usor. Ideea a plecat si de la iesenii care locuiesc in zona respectiva si care au venit cu propuneri pentru municipalitate.

Un alt proiect ce tine de traficul din Bucium este aproape de a fi implementat de autoritatea locala. Este vorba de o masura ce tine de largirea strazii pe sensul de mers dintre pod Bucium spre Trei Sarmale. Masura a fost luata tocmai pentru ca soferii sa nu mai fie nevoiti sa astepte ca alti conducatori auto sa vireze la stanga pentru a intra pe strada Trei Fantani.

Municipalitatea a luat in plan modificarea intersectiei de la baza pasarelei spre zona Bucium, prin largirea zonei in limitele posibilitatilor, la intersectia Poitiers cu Bucium, unde apare o banda de stocare spre stanga pentru strada Trei Fantani.

Pentru a putea permite soferilor sa vireze la stanga spre strada Trei Fantani, primaria a decis sa largeasca spatiul de la intersectia Poitiers cu Bucium prin mutarea stalpilor de electricitate, care poate permite pastrarea a doua benzi pe sensul dinspre bulevardul Socola spre Bucium si aparitia benzii de stocare pentru virajul la stanga spre Trei Fantani.

In zona era si un mic loc de refugiu pentru masini, loc care ar disparea in urma acestei decizii. De altfel, zona respectiva este una din cele mai aglomerate din municipiu la orele de varf, iar nervii soferilor sunt mai mereu pusi la incercare.

Citeste si: Zona Trei Sarmale din Bucium se va modifica radical. Un investitor vrea sa puna pe picioare un proiect de milioane de euro. In spate ar fi Relu Fenechiu

Pentru a fluidiza traficul, s-a luat aceasta decizie prin curbarea unei benzi dinspre Socola spre Bucium, soferii nefiind nevoiti sa mai opreasca brusc in spatele altui conducator auto ca pana acum.

Unul din stalpi a fost deja mutat, iar toti operatorii de utilitati si-au mutat toate cablurile pentru a se trece la largirea strazii pe trei benzi. Masura ar trebui sa fie pusa in aplicare in saptamanile urmatoare. In plus, astfel de proiecte vor mai fi luate in calcul si in alte zone cu probleme din oras.

Comentarii
  • O soluție ar mai fi și terminarea drumului care face legătura Păun Tomesti dar ăsta tine de d l măricel de Cj sau mai bine spus de cei care administrează pădurea din zonă!

Adauga un comentariu