Stiri si curiozitati

Veste uriasa din Coreea de Nord

Publicat: 20 sept. 2018
3

Washingtonul a salutat miercuri "angajamentele importante" luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la Phenian si s-a aratat gata sa reia "imediat" negocierile in vederea unei "denuclearizari rapide" care ar urma sa se finalizeze "pana in ianuarie 2021", transmite AFP.

Intr-un comunicat, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, afirma ca l-a invitat in aceasta dimineata pe omologul sau nord-coreean Ri Yong Ho la o intrevedere, saptamana viitoare la New York, in marja Adunarii Generale anuale a ONU.

Presedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ''progresele extraordinare'' privind Coreea de Nord, la o zi dupa un summit intercoreean ce a avut loc la Phenian.

''Inregistram progrese extraordinare privind Coreea de Nord'', a declarat presedintele american de la Casa Alba, inainte de a se pleca inspre statele din sud-est afectate de uraganul Florence.

''Amintiti-va ca, inainte sa devin presedinte, multi credeau ca un razboi cu Coreea de Nord este inevitabil'', a adaugat el.

Adauga un comentariu