Eveniment-Social

Veste uriasa pentru fermieri. Conducerea AFIR a facut anuntul tocmai la Iasi

Publicat: 26 iul. 2018
1

Sefii centrali ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) au fost prezenti, ieri, la Iasi. Conducerea AFIR a organizat o întâlnire de lucru pentru analiza celor mai importante aspecte care tin de implementarea proiectelor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, intalnire care a avut loc la sediul Prefecturii Iasi.

La eveniment au participat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, prefectul Marian Serbescu, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Alina Mihaela Toma, presedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural.

La întâlnire au fost prezenti beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala, solicitanti de fonduri europene, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai societatilor de consultanta, precum si ai antreprenorilor care asigura executia lucrarilor de constructii.

In cadrul intalnirii, Adrian Chesnoiu a anuntat si lansarea sesiunilor de primire a solicitarilor de finantare pentru tinerii fermieri si pentru dezvoltarea fermelor mici prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, program începând de la 1 august 2018.

Fondurile totale, disponibile pentru sesiunea din acest an prin submasura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri si 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, sunt în valoare de 62,5 milioane de euro, iar intervalul de primire a cererilor de finantare este cuprins între 1 august 2018, ora 9:00, si 31 decembrie 2018, ora 16:00. Sefii administratiei judetene au aratat si care au fost concluziile intalnirii.

Citeste si: Intalniri de lucru ale specialistilor AFIR cu beneficiarii fondurilor europene prin PNDR

"Am participat la întâlnirea pe care directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut-o cu primarii din judetul Iasi. Acestora le-au fost prezentate masurile care vor fi lansate în perioada imediat urmatoare, în cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, cu precadere a celor destinate tinerilor fermieri, investitiilor în fermele mici, modernizarii exploatarilor agricole, procesarii sau investitiilor în reteaua secundara de irigatii.Totodata, au fost discutate punctual problemele cu care se confrunta beneficiarii în derularea proiectelor deja contractate. La nivelul Regiunii Nord-Est, au fost semnate contracte în valoare de aproximativ o jumatate de miliard de euro, efectuându-se deja plati în valoare de 210 milioane de euro. Numai valoarea proiectelor nerambursabile, derulate de autoritatile publice iesene în cadrul PNDR, se ridica la peste 74 milioane de euro", a spus prefectul Marian Serbescu.

Adauga un comentariu