Eveniment-Social

Veste uriasa pentru mii de pasageri. Se redeschide un terminal din Aeroportul Iasi – FOTO

Publicat: 04 dec. 2018

@ In cursul saptamanii viitoare se va redeschise primul terminal din incinta Aeroportului International Iasi @ Acesta va deservi curse externe, iar din vara anului urmator va fi folosit pentru cursele estivale @ Pana la finalul acestui an, Aeroportul Iasi va atinge circa 1,3 milioane pasageri, procesati anual

Unul din terminalele din cadrul Aeroportului International Iasi va fi redeschis dupa aproximativ trei ani. Terminalul T1 de la aerogara ieseana a fost refacut, iar de saptamana viitoare va putea fi folosit pentru cursele aeriene cu plecare si sosire in Capitala Moldovei.

Astfel, pe 11 decembrie, de la ora 15:00, va avea loc zborul inaugural, un zbor al companiei Blue Air cu un avion Boeing 737, pe care va fi inscriptionat numele Regelui Ferdinand I. Pentru moment, de pe acest terminal va pleca un zbor dus-intors pe saptamana, iar din vara spatiul va fi folosit pentru cursele estivale, acele curse charter.

Citeste si: Dezvaluiri in premiera doar la BZI LIVE. Iata cum va arata Aeroportul International Iasi. Catalin Bulgariu, directorul regiei aeroportuare, a explicat fiecare parte a proiectului – GALERIE FOTO, VIDEO

"Vorbim de repunerea in functiune a acestui terminal. Alaturi de compania Blue Air, vom realiza aceasta sarbatoare a Centenarului. Aeronava denumita «Ferdinand» va fi flancata de doua avioane de acrobatie. Asteptam iesenii in numar cat mai mare la acest eveniment. Nu va fi unul grandios pentru ca temperaturile nu ne permit acest lucru, dar speram sa avem parte de o prezenta numeroasa. Acesta va fi avionul lui Mos Craciun, pasagerul care va aduce cadouri unor copii din centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. S-a muncit din greu la acest terminal pentru ca toate zborurile sa se desfasoare in siguranta. Vom ajunge la trei zboruri pe saptamana in perioada urmatoare, tocmai pentru a decongestiona traficul de pe celelalte terminale", a spus Catalin Bulgariu, directorul Aeroportului International Iasi.

Acest terminal va avea patru porti de check-in, o poarta de securitate si doua porti de imbarcare, precum si doua scanere pentru bagaje de mana. Conducerea aerogarii iesene a aratat si cum a evoluat procesarea pasagerilor, dar si care sunt planurile pentru anii urmatori.

"Pentru anul 2019 avem ca proiect realizarea platformei pentru avioane, proiect unde suntem in Consiliul TehnicoEconomic de la Consiliul Judetean, pentru a avea indicatorii. Suntem in grafic pentru a putea rezolva proiectul. Ne dorim ca la 1 septembrie, anul viitor, sa fie lucrurile puse la punct ca Aerostar Bacau sa poata da drumul la activitatile lor. Prognoza pentru 2020 arata o procesare de 4 milioane pasageri pe an. Pe luna noiembrie avem 101 mii pasageri procesati, cu peste 15 mii mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe perioada verii putem procesa peste 150 mii pasageri lunar, numarul fiind in crestere", a mai spus Catalin Bulgariu.

Adauga un comentariu