Eveniment-Social

Veste uriasa pentru soferi. Schimbari importante in trafic la iesirea din oras. Surpriza este total neasteptata

Publicat: 19 nov. 2018
1

@ Soferii care circula zi de zi dinspre si spre intrarea in municipiul Iasi din Pacurari vor avea parte de noi surprize @ Autoritatile judetene au trecut la o serie de modificari in traficul din zona @ In dreptul fabricii Antibiotice SA vor avea loc mai multe schimbari importante

Mai multe modificari in traficul de la intrarea in municipiul Iasi vor fi implementate in perioada urmatoare. Pentru ca riscul de accidente rutiere este tot mai ridicat, autoritatile judetene au ajuns sa ia noi masuri. Intr-o prima etapa, se va trece la montarea unor separatoare de sens pe drumul national din dreptul fabricii Antibiotice SA.

"La solicitarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, a fost organizata o sedinta de lucru cu privire la circulatia auto si pietonala de pe DN 28, din zona Antibiotice. Au fost analizate câteva propuneri ale Politiei Rutiere, menite sa creasca siguranta tuturor participantilor la trafic. La sedinta au participat reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai DRDP, ai SC Antibiotice SA, ai Primariei municipiului Iasi, ai Primariei comunei Valea Lupului, ai SC Apavital SA. Astfel, s-a discutat despre extinderea separatoarelor de sens pe portiunea cuprinsa între zona de întoarcere amenajata în dreptul portii 2 de la Antibiotice si pâna la separatoarele existente, din zona portii 1, de la aceeasi companie. Acest lucru este necesar pentru a evita riscul de accidente rutiere. Conform reprezentantilor Politiei Rutiere, montarea separatoarelor de sens din beton este deja avizata", a spus prefectul Marian Serbescu.

Mai mult, in zona Antibiotice SA va fi amenajata si o trecere de pietoni. Dupa ce s-au inregistrat numerase accidente in zona, iar locuitorii din Valea Lupului au cerut pana si montarea unor pasarele pietonale, s-a ajuns la o solutie de compromis.

"Pe de alta parte, în cadrul discutiilor a fost scos în evidenta faptul ca este nevoie de amenajarea unei treceri pentru pietoni în zona respectiva, acum, foarte multe persoane traversând ilegal drumul european. În momentul în care vremea o va permite, DRDP va realiza un marcaj corespunzator pentru noua trecere de pietoni, iar împreuna cu primariile celor doua unitati administrativ-teritoriale pe raza carora trece drumul european, respectiv Valea Lupului si Iasi, va fi amenajata o trecere de pietoni similara celei de la Popas Pacurari. Politia Rutiera a propus si amenajarea unui iluminat stradal corespunzator, astfel încât pietonii sa fie foarte vizibili în momentul în care traverseaza. Trecerea de pietoni este propusa pentru a fi amplasata pe DN 28, între cele doua porti ale Antibiotice", a mai spus prefectul Iasului.

Citeste si: Rond permanent si pasarele pietonale la Antibiotice SA

Se extind separatoarele pana la centura

In plus, autoritatile vor sa monteze si alte separatoare de sens pe drumul european. Pentru a preveni accidentele, dar si pentru a-i descuraja pe cei care intorc ilegal in zona, autoritatile vor sa continue cu montarea unor separatoare pana spre zona comunei Letcani.

"Totodata, urmeaza ca delimitarea prin separatoare de sens sa fie extinsa si spre Letcani, acestea urmând a fi instalate în continuarea separatoarelor existente si pâna în apropiere de rondul de la intersectia drumului european cu soseaua de centura. Din cauza ca sectorul de drum nu permite montarea de separatoare din beton, se vor utiliza separatoare din material plastic. S-a luat aceasta decizie pentru ca delimitarea prin separatoare de sens sa înceapa într-o zona în care exista iluminat stradal si astfel, acestea sa fie cât mai vizibile si pe timpul noptii. Practic, vor exista separatoare de sens, din beton sau din plastic, de la zona de întoarcere amenajata în zona portii 2 de la Antibiotice si pâna în apropiere de intersectia cu soseaua de centura", a mai mentionat Marian Serbescu.

Comentarii
Adauga un comentariu