Eveniment-Social

Veste uriasa pentru zeci de primari din judet. Acest detaliu vine ca o mana cereasca pentru localitatile pe care le pastoresc. Decizia a fost luata de Guvern

Publicat: 24 iul. 2018
1

@ Zeci de milioane lei vor ajunge, in perioada urmatoare, in judetul Iasi @ Fondurile au fost repartizate de Guvern pentru reabilitarea infrastructurii afectate de inundatiile din luna precedenta @ Lista este una extrem de lunga si cuprinde drumuri si poduri ce au fost distruse de puhoaiele de apa

Mai multe localitati din judetul Iasi, afectate de calamitatile din ultima perioada, vor primi bani de la Guvern pentru reabilitarea infrastructurii rutiere distruse.

Astfel, 54 de localitati iesene vor primi peste 23,7 milioane lei din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, pentru refacerea infrastructurii locale afectate de ploile abundente din perioada 14 – 18 iunie si perioada 28 iunie – 6 iulie.

Hotarârea a fost aprobata recent de Guvernul Romaniei, iar in total vor fi reparati 280 kilometri de drum comunal si vor fi refacute 37 de podete si 18 poduri.

Printre drumurile care vor fi reabilitate se afla un drum comunal din comuna Ciurea, localitatea Dumbrava (1,1 km), un drum comunal din comuna Ciurea, localitatea Lunca Cetatuii (0,34 km), un alt drum comunal, comuna Ciurea, localitatea Piciorul Lupului (0,37 km), precum si un DC din comuna Coarnele Caprei, localitatea Arama (0,5 km), un alt DC din Coarnele Caprei, localitatea Coarnele Caprei (2 km), un DC tot din Coarnele Caprei, localitatea Arama (1,05 km) si un DC din satul Coarnele Caprei ( 6,18 km). Lista cuprinde un alt DC din Coarnele Caprei, dar din satul Petrosica (0,5 km). In lista respectiva se mai afla si refacerea a sase podete din localitatea Fântânele, comuna Fântânele.

Lista mai cuprinde un DC din Fantanele (0,9 km), un DC din localitatea Harmanestii Vechi, comuna Harmanesti (1 km), refacerea a doua podete din localitatea Harmanestii Vechi, dar si un DC din Harmanestii Vechi (2,1 km).

Un alt DC din comuna Helesteni, localitatea Oboroceni (1,05 km) a fost, de asemenea, cuprins in aceasta lista. In calcul a fost luata si refacerea rigolelor dislocate din localitatea Harmaneasa, comuna Helesteni (45 metri liniari). U DC din localitatea Lespezi va fi refacut pe o distanta de 2 km, iar un DC din localitatea Madarjac va fi refacut pe o distanta de 2,5 km.

Un al DC din suburbia Bosteni, municipiul Pascani, a fost afectat pe o lungime de 0,4 km. In calcul a intrat si refacerea a doua podete din localitatea Blagesti, Pascani, a unui podet din Bosteni – Pascani, a unui alt DC din Bosteni (2,3 km), a unui DC din Lunca – Pascani (1 km), un DC din Sodomeni – Pascani (0,5 km).

Au mai fost luate in calcul drumuri comunale din Popricani, Probota, Sinesti, Siretel, Stolniceni – Prajescu, Tatarusi, Tibana, Tibanesti, Tiganasi, Vanatori, Voinesti, Alexandru Ioan Cuza, Andrieseni, Balt, Baltati, Ciortesti, Comarna, Cozmesti, Cristesti, Cucuteni, Dumesti, Grajduri, Holboca, Ipatele, Miroslovesti, Mogosesti – Iasi, Mogosesti – Siret, Motca, Oteleni, Plugari, Rediu, Rachiteni, Romanesti, Ruginoasa, Scanteia, Scobinti, Scheia, Tipote, Tansa, Trifesti, Valea Seaca, Victoria, dar si Vladeni.

Citeste si: Cod galben de inundatii la Iasi! Avertizarea meteo va fi in vigoare pana miercuri!

Comentarii
Adauga un comentariu