National

Vestea a picat ca un TRASNET! Tocmai s-a aflat! Romanii, IN STARE DE SOC. Ce urmaza

Publicat: 24 oct. 2016
1

Guvernul ataca la CCR Legea Conversiei creditelor din franci elvetieni, in lei, conform surse apropiate Executivului. Legea a trecut de votul final, saptamana trecuta.

Guvernul precizeza ca legea ar trebui sa se aplice doar cazurilor sociale, invocand ca altfel, daca legea intra in vigoare, vor fi pierderi prea mari in sectorul bancar.

Marti, Legea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei a primit votul final din partea deputatilor, inregistrandu-se 248 de voturi ”pentru”, niciunul „impotriva” si nicio abtinere, dupa ce atat pragul de 250.000 de franci, cat si gradul de indatorare de 50% au fost eliminate.

Luni, in sedinta reunita a comisiilor juridica si de buget-finante, deputatii au eliminat pragul de 250.000 de franci elvetieni, introdus saptamana trecuta de PSD. Eliminarea pragului a fost votata la cererea presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Tot luni, deputatii au adus si modificari menite sa clarifice textul legii si sa permita ca toate persoanele care au contractat credite in franci elvetieni sa poata beneficia de prezenta lege.

Asftel, deputatii au eliminat data de referinta de 15 ianuarie 2015 si au decis ca „la cererea clientilor bancile care au procedat la conversia creditelor in franci elvetieni pot sa revina la contractul in franci elvetieni si vor efectua conversia in conditiile prezentei legi”.

Potrivit modificarilor facute de comisie, conversia ar urma sa se faca prin act aditional la contractul de credit la cursul de schimb la data incheierii contractului, deputatii eliminand sintagma ”prin hotarare judecatoreasca”

Adauga un comentariu