Secretele istoriei

VESTEA CRUNTA primita de KLAUS IOHANNIS. Ce l-a ANUNTAT TARICEANU! E OFICIAL!

Publicat: 04 ian. 2017
3

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a afirmat marti ca presedintele Klaus Iohannis nu are niciun rol in definirea structurii guvernului si a echipei guvernamentale.

Tariceanu a facut aceasta precizare raspunzand unei intrebari referitoare la eventualele obiectii ale presedintelui Romaniei la anumite portofolii.

”Presedintele nu are niciun rol in definirea echipei structurii guvernului si a echipei guvernului. Acesta poate fi considerat un gest de curtoazie fata de presedinte. Asa cum se stie, echipa guvernamentala si programul sunt prezentate de primul ministru in fata Parlamentului care da votul de investitura. Legitimitatea este data de votul Parlamentului. Presedintele nu are nicio parghie de interventie in ceea ce priveste echipa guvernului”, a spus Tariceanu.

Cat priveste posibilitatea ca presedintele Iohannis sa aiba un cuvant de spus in privinta unor ministri de la patru portofolii importante – Externe, Interne, Aparare si Finante, Tariceanu a afirmat ca cel mai important cuvant in aceasta directie trebuie sa-l aiba alegatorii, partidele politice si Parlamentul.

„Cred ca cuvantul cel mai important de spus in aceasta privinta trebuie sa-l aiba alegatorii, partidele politice care merg in fata alegatorilor cu programul lor si, in final, structurile de partid care prezinta Parlamentul. Iar cuvantul final il are Parlamentul, prin aprobarea sau respingerea echipei guvernamentale. Asa se intampla in orice tara”, a sustinut copresedintele ALDE.

Adauga un comentariu