Magazin

Vestea cu care Yahoo isi supara utilizatorii

Publicat: 18 iun. 2013
1

Gigantul american Yahoo isi anunta utilizatorii, intr-un email, ca a primit intre 12.000 si 13.000 de cereri de informatii din partea autoritatilor americane, in perioada 1 decembrie-31 mai 2013, relateaza AFP, citat de gandul.info

Cererile de informatii au fost facute in mare parte pentru „fraude, crime, rapiri si alte anchete penale„, explica scrisoarea publicata in cursul noptii de luni spre marti pe pagina societatii de pe Tumblr si semnata de catre directoarea generala, Marissa Mayer, si seful serviciului juridic, Ron Bell.

Potrivit email-ului, intitulat „Angajamentul nostru pentru viata privata a utilizatorilor nostri”, acest numar include toate tipurile de cereri de informatii.

„Ca si celelalte intreprinderi, Yahoo nu poate dezvalui, din punct de vedere legal, numarul cererilor” privind asigurarea protectiei teritoriului, „deoarece aceste cifre sunt confidentiale. Cu toate acestea, noi solicitam Guvernului federal sa-si reconsidere pozitia asupra subiectului”, continua email-ul.

Marile grupuri de Internet s-au confruntat cu neincrederea utilizatorilor, dupa dezvaluirile lui Edward Snowden, un fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA), potrivit carora acestea au furnizat date personale in cadrul programului de spionaj PRISM.

Companiile, printre care figureaza Apple, Google, Facebook si Yahoo, au dezmintit afirmatiile potrivit carora NSA avea acces direct la serverele lor. Potrivit autoritatilor americane, programul era destinat sa ajute la impiedicarea comiterii unor atacuri teroriste.

In email, Yahoo anunta, de asemenea, ca va publica in urmatoarele luni „primul raport privind consolidarea transparentei mondiale, care va acoperi prima parte a anului”, iar documentul va fi actualizat de „doua ori pe an”.

Adauga un comentariu