Stiri

Vestea primita de toti abonatii Orange din Romania. Se va intampla peste cateva zile

Publicat: 31 mart. 2014

Orange Romania va extinde, din 7 aprilie, reteaua telecom de generatia a patra (4G) in 90 de orase, iar Vodafone Romania va creste, incepand de marti, viteza de transfer a datelor in reteaua 4G de la 100 Mbps la 150 Mbps

„Din 7 aprilie, Orange Romania va utiliza integral tot spectrul de frecvente pe care l-a achizitionat in septembrie 2012. Romania este a noua tara din lume unde este prezenta o retea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ si primul din Romania”, a declarat, luni, intr-o conferinta, directorul tehnic al operatorului, Stefan Slavnicu.

Din 7 aprilie, dupa intrarea in vigoare a licentelor obtinute in urma licitatiei din septembrie 2012, Orange Romania va extinde reteaua 4G, care devine disponibila pentru mai mult de 45% din populatia Romaniei.

Prezenta in toate resedintele de judet, precum si in alte orase din Romania, tehnologia 4G va furniza clientilor din peste 1.000 de localitati viteze medii reale de descarcare (download) de 30 Mbps si incarcare (upload) de 15 Mbps.

„Impreuna cu noua gama de optiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps si upload de 30 Mbps”, a spus Slavnicu.

In premiera in Romania, potrivit reprezentantilor operatorului, tot din 7 aprilie, Orange Romania va permite clientilor din sase orase sa testeze reteaua 4G+, care va permite viteze de transfer de pana la 300 Mbps pentru descarcare (download), utilizand echipamente de furnizate de producatorul chinez Huawei.

„Orange ii invita pe clientii care se afla in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara sa testeze noua tehnologie in magazinele Orange si incurajeaza producatorii sa aduca pe piata din Romania dispozitive compatibile cu aceasta tehnologie”, a mai spus reprezentantul Orange Romania.

Incepand de luni, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de descarcare (download) de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populatie.

Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse in abonament, din 7 aprilie, clientii vor putea alege una dintre optiunile noi dedicate.

In plus, minutele nationale din noile abonamente Cangur si Pantera pot fi folosite pentru apeluri internationale catre retelele fixe si mobile din tarile Uniunii Europene, SUA si Canada.

De asemenea, noii clientii care aleg abonamentele Pantera isi vor putea folosi minutele, mesajele scrise si traficul de internet in roaming prin optiunea Go Europe si vor face un nou pas catre o comunicare fara granite in interiorul spatiului european.

Totodata, clientii care aleg un abonament Pantera au acces la internet 4G si primesc gratuit inca o cartela SIM, pentru a folosi acelasi trafic de internet inclus in abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv – tableta sau modem.

Citeste mai departe pe stirileprotv.roloading...

Adauga un comentariu