Secretele istoriei

VESTEA TRISTA anuntata de DALAI LAMA: ar putea fi ULTIMUL

Publicat: 17 dec. 2014
3

Dalai Lama ar putea fi ultimul lider spiritual tibetan care sa detina acest titlu. Intr-un interviu Dalai Lama, care acum are 79 de ani spune ca poporul va hotari daca, dupa moartea sa, isi va alege un alt lider spiritual.

Vezi si Dalai Lama uimeste din nou

Dalai Lama a subliniat in interviul pe care l-a acordat ca rolul sau nu mai include responsabilitati politice. El a transferat puterea politica in 2011 unui lider al guvernului tibetan in exil. Comunitatea internationala a comentat miscarea drept o garantie a faptului ca Tibetul va avea un lider care sa nu fie controlat de Beijing. Asta dupa ce China a declarat, in mai multe randuri, ca ea va alege urmatorul Dalai Lama, scrie realitatea.net.

Vezi si Dalai Lama vrea sa fie ultimul conducator al budismului tibetan

„Institutia lui Dalai Lama va inceta, intr-o buna zi. Aceste institutii artificiale vor inceta. Nu e nicio garantie ca nu va veni un Dalai Lama prost, care se va face de ras. Asta ar fi foarte trist. Asa ca, e mai bine ca o institutie veche de secole sa ia sfarsit cu un Dalai Lama popular”.

Dalai Lama este cel mai inalt grad spiritual in Tibet. Institutia a fost creata in secolul al XVII-lea si continua si in prezent. Actualul Dalai Lama este al 14-lea lider spiritual al Tibetului. Din 1959, Dalai Lama traieste in exil, iar in 1989 a primit Premiul Nobel pentru pace.

Adauga un comentariu