Magazin

VESTEA TRISTA CARE A CUTREMURAT FANII! O mare vedeta a muzicii britanice A MURIT

Publicat: 07 dec. 2013
1

Pianistul britanic Stan Tracey, un muzician cu o cariera de peste 70 de ani, a decedat, vineri, la varsta de 86 de ani, dupa ce a pierdut lupta cu cancerul, a anuntat familia artistului, citata de contactmusic.com.

„Cu profund regret trebuie sa anunt moartea lui Stan Tracey (…) astazi, la varsta de 86 de ani. Dupa o lupta cu boala, s-a stins din viata, dupa ce recent, a sarbatorit 70 de ani de cariera ca pianist si compozitor de jazz”, a anuntat un membru al familiei artistului.

Stan Tracey si-a inceput cariera ca interpret la acordeon, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ulterior, a trecut la pian si a cantat alaturi de formatia The Ted Heath.

Intre 1959 – 1965, a fost pianist la celebrul Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra.

De-a lungul carierei, Stan Tracey a primit mai multe premii importante, inclusiv o distinctie pentru intreaga cariera, la premiile BBC Jazz Awards din 2002, dar si primul premiu Ivor Novello pentru jazz, in 2012.

In 1986, a primit insemnele Ordinului Imperiului Britanic in grad de Ofiter, iar in 2008 a fost ridicat la rangul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Tags:
Adauga un comentariu