News Flash:

Vesti bune de la Pascani: Nectar isi redeschide portile

22 August 2001
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
•135 de salariati au fost adusi din somaj si reangajati •Fabrica va putea lucra la capacitate maxima in jurul datei de 20 septembrie

O veste buna de asta data vine de la SC Nectar SA Pascani. Stand de vorba cu Corneliu Pentilescu, directorul societatii pascanene, am aflat ca se actioneaza rapid pentru punerea in functiune a fabricii.
Astfel, in cursul acestei saptamani, s-a procedat la reangajarea a 135 de muncitori care au fost chemati din somaj. Cu aceasta ocazie s-a facut si o triere, iar primele criterii au fost pregatirea profesionala, disciplina in productie si competenta. Odata cu sosirea primului transport de zahar brut, de 25.000 tone, se vor mai face angajari, respectandu-se conditiile de mai sus. Laudabil este faptul ca toti cei reangajati acum au inteles ca pentru repunerea in functiune a fabricii sunt necesare unele eforturi care vor depasi limitele normale de lucru in aceasta perioada. La cererea conducerii societatii, sindicatul a inteles sa colaboreze si sa treaca rapid la treaba, caci timpul ii preseaza.
Toata instalatia va fi foarte repede repornita in jurul datei de 20 septembrie a.c. Nu mai exista nici o alta problema care sa impiedice repornirea fabricii. Toate problemele legate de energia electrica, datoriile catre furnizori sau buget au fost rezolvate. In alta ordine de idei, consiliul de administratie a fost confirmat de catre APAPS Bucuresti. Cu aceasta ocazie, directorul general a dispus si efectuarea unui inventar complet pentru a cunoaste precis situatia patrimoniului lasat de predecesorul sau, Radu Stefanescu. Saptamana viitoare se va semna si noul contract colectiv de munca, acesta aducand pentru inceput si o marire de salariu. Dupa cum se observa, noua conducere a societatii este pusa pe fapte mari. De la Vasile Marin, director de productie vegetala, am aflat ca in stoc se mai afla si o insemnata cantitate de seminte, care ar asigura insamantarea a peste 5.000 de hectare cu sfecla de zahar. Nu este suficienta, deoarece pentru anul viitor se preconizeaza prelucrarea a minim 150.000 de tone de sfecla, urmand ca peste doi ani productia sa se dubleze. Noi suntem convinsi ca nu este usor, avand in vedere faptul ca, de doi ani, cultivatorii de sfecla de zahar din zona au renuntat la aceasta cultura, dar este posibil, caci serviciul de productie vegetala are competenta necesara si a promis ca in trei ani se va ajunge la productia record din anul 1998, cand in fabrica s-au prelucrat peste 300.000 tone de sfecla. In aceste conditii, noua nu ne ramane decat sa le uram succes.
Petru PREDA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012486 (s)