Economic Local

Vesti bune pentru acesti fermieri! Termenul de depunere a actelor a fost prelungit

Publicat: 19 mai 2019
1

Fermierii din Iasi mai au la dispozitie aproape o luna pentru a depune cererile unice de plata pe anumite scheme de ajutor de stat fara sa fie penalizati.

Astfel, cei care vor sa aduca documentele la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (PNDR) o pot face pana pe data de 14 iunie. Schemele sunt urmatoarele: "Sprijin pentru prima împadurire si crearea de suprafete împadurite", aferenta Masurii 8, "Investitii în dezvoltarea zonelor împadurite si îmbunatatirea viabilitatii padurilor".

De asemenea, fermierii pot depune cererile unice de plata si in cadrul submasurii 8.1- "Împaduriri si crearea de suprafete împadurite", din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. Cererile de sprijin/plata trebuie sa îndeplineasca conditiile de eligibilitate si criteriile specifice detaliate în Ghidurile Solicitantului.

Vezi si: Ultimele date despre cea mai mare campanie din Iasi! Au aparut schimbari importante

In urmatoarea perioada vor fi demarate controale administrative de catre APIA Iasi pentru verificarea eligibilitatii cererii unice depuse de fermieri in cadrul Schemei Unice de Plata pe Suprafata (SAPS).

Anul acesta au depus cererile peste 21.000 de fermieri care au solicitat subventii pentru o suprafata de 270.000 de hectare de teren agricol.

 

 

Adauga un comentariu