National

Vesti bune pentru bugetari. Guvernul ia in calcul MAJORAREA SALARIILOR pentru anul viitor

Publicat: 18 aug. 2013
1

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a explicat la Romania TV care sunt variantele luate in calcul pentru cresterea veniturilor celor care lucreaza la stat. Favoritii grilei de salarizare vor fi medicii si profesorii.

„O varinta este sa mergem cu cresterea cu rata inflatiei pentru toate salariile bugetare. O alta varianta este sa mergem cu o crestere mai mare pentru o anumita categorii de bugetari si fara crestere pentru alte categorii de bugetari. O alta varianta este sa mergem cu o crestere mai mare pentru bugetari pana la un anumit salariu si nicio crestere pentru bugetarii care au peste un anumit salariu. Alta varianta este sa incercam aplicarea unui procent din schema legii salarizarii unitare”, a declarat, la Romania TV, Liviu Voinea.

Vestile bune ii vizeaza in special pe cei din Sanatate si Educatie.

„Grila este favorabila pentru toti cei din Sanatate, altfel este favorabil si pentru invatamantul preuniversitar. În interiorul grilei de salarizare este posibila cresterea poate chiar mai mult pentru Sanatate fata de altele”, a mai spus ministrul delegat pentru Buget.

Nemultumiti de salarii, profesorii vin cu exemple care arata ca sunt platiti foarte prost.

„Dupa 33 de ani de profesorat, cu gradul 1 si doctorat, salariul meu este 1.990 lei. Acum 33 de ani era 1.770 de lei”, a spus Florina Rogalski, profesoara de limba romana.

Solutia oferita de ministru pentru aceasta situatie este bugetarea pe baza criteriilor de performanta.

„Vrem sa avem o bugetare pe baza de performanta. Eu, Minister de Finante, ma angajez sa cresc finantarea pentru Educatei cu conditia ca o serie de indicatori sa fie atinsi”, a mai spus Voinea.

Pentru pensionari, anul 2014 va aduce o indexare a pensiilor cu rata inflatie care va fi ca si anul acesta de 4%.

Comentarii
  • Bâjbâielile obisnuite ale ăstora! Singurul lucru sigur e, ca de obicei, strategia cu pensionarii. Ca „e multi” si au si drept de vot!

Adauga un comentariu