Economic Local

Vesti bune pentru fermierii ieseni! Pot obtine 100.000 de euro, bani nerambursabili, de la UE

Publicat: 12 mai 2019
1

Intrucat fermierii din Iasi, dar si cei din toata tara au solicitat prelungirea termenului de depunere a proiectelor in cadrul a doua submasuri derulate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), acestia primesc vesti bune. AFIR a prelungit termenul de depunere a proiectelor in cadrul Programului National de Dezvoltare 2014-2020 (PNDR 2020) a cooperarii intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol.

Astfel, potentialii beneficiari pot depune cererile pana pe data de 30 iunie, ora 16:00, in cadrul submasurii 16.4, pentru sectorul agricol, si 16.4a, pentru sectorul pomicol.

Fermierii au la dispozitie fonduri de peste 10 milioane de euro in cadrul ambelor submasuri de finantare. Valoarea sprijinului acordat pentru ambele submasuri este de 100.000 de euro si finantarea este 100 la suta nerambursabila si se acorda pentru studii si planuri de marketing (10 la suta din totalul cheltuielilor eligibile), pentru acoperirea costurilor de functionare a cooperarii (20 la suta).

Vezi si: AFIR si-a propus plati in valoare de aproape 90 de milioane de euro in acest an

De asemenea, 50 la suta din suma reprezinta cheltuielile de promovare a lantului scurt de aprovizionare si a pietei locale, 5 la suta pentru crearea sau achizitionarea marcii inregistrate si tot 5 la suta pentru protejarea ei. In judetul Iasi nu a fost depus niciun proiect pana in prezent in cadrul acestor submasuri.

 

Adauga un comentariu