Economic Local

Vesti bune pentru legumicultorii ieseni! Subventia la rosii a fost majorata la 6.000 de euro

Publicat: 13 mai 2019
1

Ajutorul de minimis acordat cultivatorilor de tomate se va dubla incepand de anul viitor. Astfel, daca pana acum legumicultorii primeau 3.000 de euro pe an pentru rosiile din solarii, acestia vor primi mai multi bani pentru ca rosiile lor sa ajunga la clienti pe aproape toata perioada unui an.

La nivelul judetului s-au inscris in acest an, in cadrul programului "Tomate", in primul ciclu, 84 de legumicultori care vor aduce actele doveditoare vanzarii unei anumite cantitati de rosii pana la jumatatea lunii iunie, pentru a incasa ajutorul de la stat.

Vezi si: Secretul unei afaceri de succes! De peste 100 de ani, in aceasta familie din Iasi reteta este aceeasi. Produsele lor sunt adevarate trufandale!

Pentru a obtine banii din cadrul ciclului I, fermierii trebuie sa obtina o productie de minim 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de minim 2.000 de kilograme, dovedita cu documente justificative, sa fie înregistrati în evidentele Registrului agricol deschis la primariile în a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate în spatiile protejate în anul 2019.

Vezi si: JOS PALARIA pentru ei! Acum, acesti tineri au o afacere de invidiat, dar pana nu demult, nu aveau un leu in buzunar si purtau haine ponosite! FOTO, VIDEO

Valoarea totala a ajutorului de minimis, care se acorda unei întreprinderi unice, nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, în cursul exercitiului financiar actual si în cele doua exercitii financiare precedente.

 

 

Adauga un comentariu