National

VESTI BUNE! Protestele transportatorilor impotriva politelor RCA au dat roade. Conducerea ASF este convocata in Parlament

Publicat: 06 sept. 2016
1
Membrii Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor au decis convocarea conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), precum si a asociatiilor patronale si profesionale din domeniul transportului rutier de marfuri si persoane la o discutie pe tema RCA.

Citeste si: ASF: Prima medie RCA din semestrul I 2016 s-a scumpit cu 34% fata de trimestrul I 2015

„Desi, la nivelul Comisiei pentru tansporturi si infrastructura, au existat consultari, inca de la inceputul anului 2016, cu toti factorii implicati, in urma carora ASF si-a asumat implementarea unor reglementari menite sa remedieze problemele care au condus la cresterea excesiva a tarifelor RCA, constatam ca au trecut mai bine de 6 luni si toate aceste angajamente nu au fost respectate. Astfel, in incercarea de a mima preocuparea pentru deblocarea situatiei create, ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pietei RCA. Luand act de aceasta informare, care din punctul nostru de vedere, nu este altceva decat o tergiversare a situatiei cu efecte grave asupra economiei nationale, afectand in aceeasi masura si cetateanul de rand, membrii Comisiei pentru transporturi si infrastructura au decis convocarea, in prima sedinta a saptamanii viitoare, a conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), precum si a asociatiilor patronale si profesionale din domeniul transportului rutier de marfuri si persoane”, a anuntat presedintele Comisiei, Mihai Lupu, prin intermediul unui comunicat de presa.

Citeste si: Situatia DRAMATICA a industriei de transport autohtona! Profituri URIASE obtinute de ASIGURATORI prin politele RCA

Luni, cateva sute de transportatori au protestat pe soseaua de centura a Capitalei, acestia mergand cu viteza redusa, iar circulatia fiind ingreunata. Protestele au continuat si marti.
Adauga un comentariu