Actualitate

Veşti bune! S-a găsit tratamentul pentru coronavirus

Publicat: 26 feb. 2020

Experții chinezi au confirmat, pe baza unor rezultate obținute în uma unor teste clinice, că tratamentul împotriva malariei are efecte certe pentru tratarea pacienților infectați cu virusul coronavirus (COVID-19), notează agenția de presă chineză, Xinhua.

De asemenea, Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, susține aceeași teză și arată că tratamentul folosit în general pentru malarie are efecte dovedite împoriva coronavirusului, informează AFP.

„Știam deja că chlorochina era eficientă în vitro împotriva noului coronavirus și evaluarea clinică făcută în China a confirmat-o (…) În cele din urmă, această infecție ar putea fi cea mai simplă și cea mai puțin costisitoare dintre toate infecțiile virale”, a explicat profesorul Raoult, specialist renumit în bolile infecțioase.

In alta ordine de idei, rezultate au fost inregistrate si in alte parti ale globului. Conform unui alt studiu, aproximativ 66 la sută dintre noii pacienți cu pneumonie cu coronavirus (NCP) aflați în prezent într-un studiu clinic despre efectul Remdesivir în tratamentul virusului vor avea șansa de a lua medicamentul antiviral, potrivit unui specialist în îngrijire respiratorie. În studiul clinic s-au recrutat un număr de 761 de pacienți. A început pe 6 februarie în Wuhan în centrul epidemiei din zona Hubei din China. CITESTE MAI MULTE DESPRE SUBIECT AICI

Tratamentul care poate salva persoanele infectate cu coronavirus a fost descoperit – Video

Adauga un comentariu