Stiri

Vesti bune! Se dau vouchere de 200, 300 si 400 de lei! Inscrierile au inceput astazi, locuri limitate

Publicat: 15 iul. 2019
14

Saptamana incepe bine pentru romani, care vor primi, de luni, noi vouchere de 200, 300 si 400 de lei. Inscrierile au inceput deja, iar locurile sunt limitate. Anunt important de la Guvern pentru milioane de oameni.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pune la dispozitia persoanelor fizice, incepand de luni, 15 iulie, ora 10:00, suma de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru noi inscrieri in Programul Rabla pentru electrocasnice, informeaza AFM printr-un comunicat remis luni.

Suma de 20 de milioane de lei este rezultata din neutilizarea voucherelor in termenul de valabilitate, precum si din diferentele provenite din modificarea eficientei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasa superioara la o clasa inferioara, la cererea beneficiarului.

Suma initiala alocata pentru anul 2019 a fost de 40 de milioane de lei, in cadrul celor doua editii desfasurate in data de 24 mai si 18 iunie fiind acordate vouchere in valoare de 20 milioane lei.

Finantarea din cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acorda sub forma de vouchere, in vederea achizitionarii de echipamente electrice si electronice de uz casnic.

Astfel, sunt acordate 200 de lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++, 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++, 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++, 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++, 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.

De asemenea, in schimbul predarii unui echipament vechi si pentru achizitia unui televizor cu eficienta energetica A si A+, consumatorul primeste un voucher in valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienta energetica A++ si A+++, suma creste la 400 de lei.

Editia a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice a devenit accesibila pentru orice persoana fizica, incepand de vineri, 24 mai, de la ora 10:00. Inscrierile s-au putut face online in aplicatia AFM postata pe site-ul institutiei, la adresa https://solicitant.afm.ro/PF/.

Prima editie a Programului „Rabla pentru Electrocasnice” a devenit operationala pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

AFM precizeaza ca, incepand cu data de 10 iulie 2019, sumele aferente voucherelor neutilizate vor deveni disponibile pentru noi inscrieri.

Adauga un comentariu