Local

Vești bune! Un singur minor infectat cu COVID-19 era internat ieri la ATI în Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Numărul infectărilor este în scădere

Publicat: 23 nov. 2021
Managerul Alina Belu și clădirea Spitalului pentru Copii
Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria" Iași, vorbește despre situația pacienților COVID-19 internați

Vin vești bune de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași! Tot mai puțini copii infectați ajung să fie internați, în comparație cu aceeași perioadă a lunii octombrie 2021, când erau internați aproximativ 40 de minori. Ieri, 22 noiembrie 2021, erau internați nouă pacienți COVID-19. În secția de anestezie și terapie intensivă se afla un singur copil, iar cel mai mic pacient are doar 10 zile

Un singur pacient COVID-19 pozitiv internat în secția de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Medicii au observat o scădere a numărului de infectări, după ce ieri, 22 noiembrie 2021, erau internați doar nouă minori, în comparație cu aceeași perioadă a lunii octombrie 2021, când erau internați aproximativ 40 de minori. Cel mai mic copil are doar 10 zile și se află în spital de când avea șapte zile. Din fericire, toți cei nouă pacienți internați au forme medii și ușoare, iar niciunul nu are nevoie de intubare.

„Avem un pacient pe ATI, este cu o amputație de deget. Nu pune probleme din punct de vedere a patologiei Covid, ci doar pe terapie intensivă din punct de vedere a traumatismului. Pe zona roșie Covid avem opt pacienți, cel mai mic are 10 zile și a venit la noi când avea doar 7 zile. Formele pacienților sunt medii. În acest moment putem spune că avem o scădere, deoarece aveam câte șase-șapte pacienți în zona ATI, acum sunt unul-doi maximum, iar în zona non-ATI erau 38-40, acum sunt doar opt. Toți sunt cu aparținători pozitivi”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Un puști de nouă ani este internat în secția ATI după ce a căzut de la înălțime

Un copil de nouă ani a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” după ce a căzut de la înălțime. Acesta este internat în secția ATI a spitalului, este stabil din punct de vedere hemodinamic. Medicii speră la o evoluție favorabilă a acestuia, la fel cum a fost cea a pacientei de două luni din Roman, înjunghiată de tată, care după mai multe săptămâni de internare a fost externată. Copila a avut o evoluție bună după intervențiile chirurgicale și a putut pleca acasă. Mama acesteia a venit special la Iași să o ia acasă.

„A fost admis în cadrul secției de anestezie și terapie intensivă din cadrul spitalului un pacient în vârstă de nouă ani, care a suferit un politraumatism prin cădere de la înălțime. Nu este ventilat mecanic, este stabil, dar necesită îngrijiri de terapie intensivă. Sperăm la o evoluție favorabilă, exact cum a fost cea a pacientei în vârstă de două luni, înjunghiată de tată, care a fost externată. A venit mama și a preluat copilul”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Amintim că fetița de doar două luni a ajuns în stare gravă, transportată cu elicopterul SMURD, de la Roman la Spitalul pentru Copii din Iași după ce a fost înjunghiată de 10 ori de tată. Bărbatul și-a înjunghiat cele două fiice gemene și pe mama acestora. Din nefericire, una dintre fetițe a decedat, iar cealaltă a ajuns la spital. Mama copilelor a scăpat și ea cu viață.

Adauga un comentariu