Diverse

Vesti de ultima ora de la ANM! Prognoza ALARMANTA pentru perioada urmatoare

Publicat: 09 mai 2019
6

Urmeaza o vara istorica in urmatoarea perioada. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis prognoza pentru perioada urmatoare, iar vestile nu sunt prea bune.

Expertii meteo anuntau, inca de la inceputul anului 2019, ca in lunile iunie si iulie am putea avea parte de inundatii. Excesul de apa, care este deja prezent, ar putea reface echilibrul de umiditate din sol, dupa ce in 2018 am avut patru luni de seceta. Elena Mateescu, director ANM, metioneaza ca anotimpul cald va fi tot mai lung si plin de fenomene extreme.

Vezi si: Probleme pentru Orange Romania. Ce se intampla cu cifra de afaceri

„Exceptie nu vor face acele intervale in care sa avem fie zile caniculare urmate de perioade cu cu instabilitate”, anunta specialistul meteo.

Pe scurt, in anul 2019 vom avea parte de o crestere a temperaturii medii anuale. Mai clar, vremea se incalzeste, iar vara castiga mai multe luni.

„Concluzia este ca, daca in 2011 ANM a emis 1744 de mesaje de vreme severa imediata, in 2018 – 5765, in primele patru luni ale lui 2019 avem deja 1038 de avertizari, fata de perioada similara a anului anterior, cand au fost emise 880″, anunta specialistul meteo.

Se pare ca, pana la finalul lunii Mai vom avea parte de precipitatii. Specialistii anunta ca in urmatoarea perioada va ploua aproape zilnic, iar temperaturile vor suferi o usoara scedere, lucru neobisnuit pentru anotimpul in care ne aflam.

Adauga un comentariu