Info Turism

Vesti incredibile pentru cei care iubesc Italia. In doua orase se vand case cu doar un euro

Publicat: 20 mai 2019
9

Cei care iubesc Italia au acum posibilitatea de a se muta acolo. Zungoli si Mussomeli sunt doua orase italiene unde, cu doar un euro, toti cei interesati pot cumpara case parasite. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca noii proprietari este sa vina cu banii de renovare.

Cele doua orase care incearca sa atraga locuitori sunt situate, unul in apropiere de Coasta Amalfi si celalalt in Sicilia.

Localitatea Zungoli, din provincia Avellino ofera pana la 15 proprietati iar primaria se lauda ca a imbunatatit infrastructura, s-au montat lumini publice cu LED si exista acoperire excelenta Wi-Fi in tot orasul.

La 9 ore distanta de mers cu masina, municipiul italian Mussomeli din Sicilia propune o afacere similara. Orasul, fondat in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, are strazi inguste, o biserica veche si un castel medieval. Localitatea cu aproximativ 11.000 de locuitori este extrem de primitoare. Problema este ca mutarea implica anumite costuri, uneori neasteptate si, probabil, multi nervi.

Potrivit CNN, o femeie din Australia care s-a aventurat la mutarea in una dintre localitatile italiene care au case de vanzare la 1 euro, s-a trezit ca urma sa plateasca 17.000 de dolari numai pentru taxe si permise de renovare, asa ca a renuntat rapid.

De altfel, desi oferta initiala pare atractiva, pentru cele doua orase prezentate trebuie depusa o suma de bani ca depozit de siguranta – 2.000 euro in Zungoli si 5.000 euro in Mussomeli – apoi trebuie cumparate servicii de consultanta de circa 400 de euro si, in maxim 3 ani, trebuie finalizata renovarea, care uneori poate ajunge la sume destul de mari.

Adauga un comentariu