Magazin

Vesti ingrijoratoare! Vezi la ce varsta incepe sa imbatraneasca creierul

Publicat: 16 apr. 2014
1

Activitatea creierului uman incepe sa incetineasca si declinul cerebral incepe la varsta de 24 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada.

Studiul a fost realizat pe cateva mii de pasionati ai jocului video StarCraft 2 si a aratat o scadere generala a capacitatilor cognitive care se instaleaza mult mai devreme decat credeau expertii, scrie descopera.ro.

Citeste si Barbatii care devin parinti in jurul varstei de 25 de ani prezinta un risc sporit de depresie

Participantii la studiu ating maximul functiilor cognitive inainte de a implini 25 de ani.

Dupa varsta de 24 de ani, jucatorii au aratat o scadere a vitezei cognitive, despre care se stie ca este importanta pentru a face performanta”, a spus Joe Thompson, coordonatorul studiului.

„Acest declin al performantei cognitive este prezent chiar la mai multe niveluri de indemanare”, a adaugat el.

Citeste si A fost demonstrat: daca ti-e foame esti mult mai agresiv

 Totusi, exista si o veste buna pentru jucatorii mai in varsta.

„Jucatorii mai in varsta, desi mai lenti, par sa compenseze prin folosirea unor strategii mai simple si prin folosirea interfetei jocului intr-o maniera mai eficienta decat jucatorii tineri, reusind astfel sa isi pastreze indemanarea, in ciuda scaderii vitezei lor cognitive”, a adaugat Joe Thompson.

Citeste si Studiu care trebuie CITIT: Care sunt GUMELE de MESTECAT cu cele mai multe E-URI

Studiul, spune Joe Thompson, sugereaza faptul ca „performantele cognitive nu sunt stabile la varsta adulta, ci se afla intr-o miscare continua, si ca performantele din viata de zi cu zi reprezinta un rezultat al interactiunii constante dintre schimbare si adaptare”.
Adauga un comentariu