Secretele istoriei

Vesti teribile din COREEA DE NORD. Vor sa lanseze o RACHETA

Publicat: 22 iul. 2015
Coreea de Nord se pregateste sa lanseze o noua racheta cu raza lunga de actiune, probabil in octombrie, dupa ce a finalizat modernizarea principalei sale baze de lansare a satelitilor, relateaza AFP, potrivit Mediafax. 
Comunitatea internationala va considera cel mai probabil lansarea drept un test disimulat de racheta balistica si ar putea impune noi sanctiuni Phenianului
Potrivit unor „informatii credibile”, liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat lansarea unui satelit pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Partidului Muncitorilor, la 10 octombrie, a precizat Yonhap, citand o sursa guvernamentala.  
„Credem ca (Phenianul) va pune la cale o provocare in jurul aniversarii”, a afirmat sursa.   
Ministerul sud-coreean al Apararii a refuzat sa confirme sau sa infirme datele prezentate de Yonhap.  
„In ceea ce priveste constructia bazelor de lansare a rachetelor cu raza lunga de actiune din Coreea de Nord, am urmarit cu atentie miscarile Nordului”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului.    
Potrivit sursei citate de Yonhap, Coreea de Nord a finalizat lucrarile la o rampa de lansare de 67 de metri, capabila sa transporte o racheta de doua ori mai mare decat racheta Unha-3 de 30 de metri, lansata in decembrie 2012.    
Lansarea rachetei Unha-3 a fost condamnata de comunitatea internationala drept un test balistic si a fost urmata de noi sanctiuni din partea ONU. 
Coreea de Nord, care a insistat ca lansarea a avut scopuri pur stiintifice, a raspuns trei luni mai tarziu cu un al treilea test nuclear, cel mai puternic de pana acum.  
Conform unor rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU, Coreea de Nord are interdictie de a lansa rachete balistice, desi mai multe teste de rachete cu raza scurta de actiune au ramas nepedepsite.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit