International

Vezi aici cat costa ouale in alte tari din Europa

Publicat: 10 mart. 2012

Decizia Uniunii Europeana ca gainile sa nu mai fie crescute in custi tip ”baterie”, ci sa aiba la dispozitie un spatiu de cel putin 750 de centrimetri patrati fiecare este, spun specialistii, unul din motivele care a dus la majorarea pretului la ouale romanesti.

Iata ce preturi sunt la oua in alte state din Europa:

In Bulgaria, pretul oualor a crescut cu 60% in ultimul an. O crestere de 28% s-a produs intr-o singura saptamana, prima din martie. In Bulgaria, cel mai ieftin ou costa echivalentul in leva al sumei de 1,1 lei.

In Marea Britanie, cel mai ieftin ou de pe piata costa 50 de bani. Sunt insa oua de dimensiuni medii si mici, produse de gaini tinute in custi. Ouale de din clasa A, mari, costa 2 lire cutia de 10 oua. Asta inseamna ca un ou se cumpara cu aproximativ 1 leu. Un ou eco costa intre 1,25 si 1,75 de lei.

In Franta, pretul oualor a crescut cu 75% intre octombrie 2011 si februarie 2012. Aici, cel mai ieftin ou costa 1,3 lei.

In Italia un ou este 90 de bani, in Ungaria este 46 de bani, in timp ce in Grecia ajunge la 1,16 lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul www.numbeo.com.

Norvegia, stat care nu se afla in Uniunea Europeana, are un pret foarte ridicat la oua. Cel mai ieftin este comercializat cu echivalentul in coroane norvegiene a 1,4-1,5 lei.loading...

Adauga un comentariu