National

Vezi aici cum va fi vremea in urmatoarele trei zile

Publicat: 30 iun. 2013

Luna iulie va incepe cu vreme frumoasa si temperaturi in crestere, desi primele zile ale saptamani vor mai aduce ploi. Totusi, de miercuri vom resimti la adevarata lor valoare temperaturile din iulie.

Luni, vremea se va ameliora in majoritatea regiunilor din punctul de vedere al precipitatiilor. Norii domina cerul si lasa ploi pe arii relativ extinse in partea de sud-est a tarii. In celelalte zone se mai aratA soarele si doar pe alocuri, mai ales dupa-amiaza si in special in zona de munte cad ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul prinde putere in Moldova, Baragan si Dobrogea, in special pe litoral si in Delta unde la rafala se vor depasi 60-70 km/h si izolat in rest. Temperaturile maxime vor pleca de la 19 grade in Bucovina si vor ajunge la 28 de grade Muntenia si Oltenia, scrie rtv.net.

Vremea se amelioreaza si in Capitala, luni. Desi in prima parte a zilei vor mai fi cativa nori ce ar mai putea lasa ploi slabe, dupa-amiaza se arata soarele si urca mercurul in termometre spre 27…28 de grade.

Marti, vremea intoarce foaia si devine frumoasa. Soarele domina cerul si doar izolat la munte vor fi ploi slabe, de scurta durata. Vantul este mai agitat in Moldova si in Dobrogea, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in nordul Moldovei si 30 de grade in sud-vest.

Vremea va fi frumoasa marti in Bucuresti, cu mult soare si vant linistit. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade.

Vremea va fi predominant frumoasa si miercuri. Soarele straluceste din plin si doar izolat vor fi ploi de scurta durata, mai ales la munte, dupa-amiaza si seara. Vantul nu pune probleme. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 in estul Transilvaniei, nordul Moldovei si Delta Dunarii si 31 de grade in regiunile sud-vestice.

Vremea se va mentine frumoasa, miercuri, in Capitala, cu mult soare si vant ce adie usor. Temperaturile se apropie de normalul perioadei si ajung sa se situeze la amiaza in jur de 28 de grade la amiaza.

Sfarsitul de saptamana aduce o vremea va fi in general frumoasa cu soare, dar si ploi. Precipitatiile isi vor face aparitia indeosebi la munte si in regiunile estice ale tarii pe parcursul zilei de joi si vineri, apoi si in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 32 de grade.

Dupa un weekend ratat la mare, iata ca la inceputul saptamanii vremea se mai imbuneaza si revine la sentimente mai bune fata de turisti. Norii se mai restrang de peste litoral, dar inca mai cad ploi de vara, in timp ce vantul va sufla cand si cand in rafale. Temperatura aerului nu promite insa prea mult pentru luni, asa ca valorile se vor opri la 22-25 de grade, in timp ce apa marii nu va trece de 22 de grade Celsius.

Muntii se mai zvanta luni. Soarele se arata peste crestele montane, dar ploile nu lipsesc cu desavarsire nici azi. Mai ales in partea a doua a zilei se arata norii aducatori de ploi in averse, insotite de fulgere si tunete. Dar macar vantul nu este prea suparator si da semne ceva mai hotarate doar pe crestele inalte. Temperaturile cresc usor, asa ca putem spera la maxime de la 11-12 grade la Semenic si pe Varful Toaca pana la cel mult 16-17 grade la Stana de Vale si Predeal.

In Transilvania, soarele pria controlul asupra cerului, dar mai raman cativa nori ce vor aduce mai ales in zona de munte ploi de scurta durata. Temperaturile mai castiga cateva grade si ajung la 22 de grade in estul Transilvaniei, 23 de grade in Sibiu si Targu Mures si 24 de grade in sud-vest, la Alba iulia.

Locuitorii din nord-vestul tarii vor avea parte luni de soare, dar din cand in cand norii castiga terne si lasa pe ici pe colo ploi de scurta durata. Amiaza aduce totusi temperaturi modeste pentru data din calendar: in jur de 22 de grade in Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

In vestul tarii, soarele domina cerul si numai izolat isi mai fac aparitia cativa nori ce aduc ploi slabe, de scurta durata. In ciuda vremii insorite, este destul de racoare totusi pentru aceasta data: 23 de grade in Arad, 24 de grade in Timisoara si 22 de grade in Resita.

Soarele preia controlul asupra cerului si temperaturile cresc simtitor, cu aproape 10 grade fata de duminica. 27 de grade vor fi in Targu Jiu si Craiova in orele amiezii.

Ploile inceteaza si in vestul Munteniei si trepat cerul se curata de nori lasand loc soarelui. Astfel, temperaturile cresc pana la 26 de grade in Pitesti, 28 de grade in Alexandria si 28 la Giurgiu fata de cele 15…16 grade pe care le indicau duminica termometrele in aceste zone.

In sud-estul tarii, luni, vremea se amelioreaza, desi ploile mai sunt prezente, insa cu mult mai slabe cantitativ decat ceea ce s-a inregistrat pe parcursul zilei de duminica. Vantul prinde din ce in ce mai multa putere, mai ales pe litoral si in Delta, furand astfel gradele din termometre, destul de putine totusi pentru data din calendar: 24 de grade vor fi in Constanta si Tulcea, 25 in Braila si 26 de grade in Calarasi si Buzau.

In Moldova, norii impart cerul cu soarele, iar prin sudul regiunii isi mai fac aparitia si ploile. Temperaturile nu trec de 20 de grade in Bucovina si ajung la 24 de grade in Iasi si Galati si 25 de grade in Focsani.loading...

Adauga un comentariu