National

Vezi aici declaratiile lui Victor Ponta cu privire la raportul MCV!

Publicat: 18 iul. 2012
1
Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, dupa prezentarea raportului de monitorizare a justitiei, ca acesta este unul echilibrat si obiectiv. Totodata, Ponta a anuntat ca isi asuma sarcina de a implementa masurile necesare pentru a da satisfactie celor 11 recomandari ale Comisiei Europene, informeaza rtv.net.
„Este un raport echilibrat din care Romania trebuie sa trag concluziile necesare in vederea asigurarii unei justitii independente. Imi exprim satisfactia pentru modul obiectiv al concluziilor si continutului raportului”, a declarat Ponta, imediat dupa ce Barroso a prezentat concluziile acestui raport.
Ponta a exprimat totala sa disponibilitate de a solutiona problemele ridicate de Comisia Europeana in ceea ce priveste functionarea statului de drept. „De la intalnirea de la Bruxelles am actionat cu buna credinta. Cele 11 intrebari legitime ale Comisiei Europene au raspunsuri foarte clare si concrete si imi asum toata responsabilitatea, in calitate de prim-ministru, ca aceste raspunsuri sa fie puse in practica”, a spus Ponta.
Acesta a aratat ca doua dintre preocuparile Comisiei au primit un raspuns chiar in cursul zilei de miercuri, fiind vorba de reinstaurarea conditiei de validare a referendumului si de reintregirea atributiilor Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului.
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a afirmat ca evenimentele politice recente din Romania au pus semnul intrebarii angajamentul guvernului roman de a respecta statul de drept si cere elaborarea unui nou raport de monitorizare pana la sfarsitul anului care sa evalueze in ce masura guvernul Ponta si-a respectat cele 11 angajamente pe care si le-a luat fata de Comisia Europeana.
Prezentand concluziile raportului MCV, Barroso a accentuat nevoia ca toate statele Uniunii Europene sa respecte principiile statului de drept si ale democratiei, precum si independenta justitiei. In continuare, presedintele CE a spus ca aceste principii au fost afectate in Romania prin nerespectarea deciziilor CCR si prin inceercarea de influentarea a justitiei.
„Evenimentele din Romania ne-au fisurat increderea. Este pus sub semnul intrebarii angajamentul Guvernului de a respecta statul de drept. Lupta politica nu poate justifica cascarea in picioare a principiilor esentiale”, a declarat Barroso calificant Romania drept „o sursa de ingrijorare majora”
Pe de alta parte, presedintele CE a salutat disponibilitatea lui Victor Ponta de a tine seama de recomandarile Uniunii Europene. „Romania a facut un pas inapoi de pe buza prapastiei, dar asta nu este suficient. La sfarsitul anului va exista inca un raport si vom vedea daca semnele noastre de intrebare au fost solutionate.

Comentarii
  • Este rezultatul conspiratiilor din interiorul Romaniei coordonate de marinarul basescu. Nu am mai vazut un CARACTER atat de JOSNIC. A STAPANIT TARA prin MINCIUNA, CORUPTIE si SANTAJ (metode SECURISTE practicate si ridicate la nivel de arta), aservit orbeste de o ceata de slugi, fiinte fara caracter care stiau ca astfel vor primi o halca din Romania. Este disperat ca VA DA SOCOTEALA pentru JEFUIREA si ASERVIREA ROMANIEI. Pentru a se salva a decis sa INGENUNCHEZE ROMANIA in fata celor care l-au folosit drept COADA de TOPOR. In istorie va ramane ca o MARE RUSINE pentru ROMANIA !!

Adauga un comentariu