Magazin

Vezi cat de predispus este sa minta in functie de culoarea ochilor

Publicat: 10 iun. 2013
1

«Ochii verzi niciodata sa nu-i crezi» spune un vechi proverb romanesc ale carui radacini par sa aiba un puternic sambure de adevar.

De-a lungul timpului, oamenii au incercat sa identifice care sunt persoanele cele mai predispuse sa minta des, in functie de mai multe caracteristici ale acestora.

Iar culoarea ochilor este una dintre trasaturile corpului care, potrivit credintelor si datinilor din popor, ar trada cu exactitate cat de mult minte o persoana.

Asa ca, in cele ce urmeaza, vom vedea cat de mult minte un om, in functie de culoarea ochilor.

Cele mai des intalnite culori de ochi sunt maro (ochii caprui), albastru si verde. Insa, mai exista o serie de alte culori, intalnite rar la oameni, precum violet, auriu, gri si negru.

Ochii caprui
Oamenii care au ochii caprui sunt considerati a fi destul de sinceri. Ochii lor tradeaza simplitate si incapacitatea de a dori cu desavarsire sa ascunda adevarul. Oamenii cu ochii caprui se pare ca ar minti doar la nevoie mare si doar daca au cu adevarat un motiv concret pentru a face acest lucru.

Ochii gri
Desi aceasta culoare de ochi este destul de rar intalnita, este una dintre cele mai analizate in vechile cutume. Astfel, oamenii cu ochii gri sunt considerati a fi persoane pure care incearca sa stea cat pot de mult de departe de minciuna. Acesti oameni pot chiar sa ajunga in incurcaturi mari din cauza simplului fapt ca nu mint.

Ochii albastri
Oamenii cu ochii albastri sunt predispusi sa minta pentru a obtine ceea ce doresc. Oamenii cu ochii albastri mint nu pentru a face rau ci pentru a se descrie altfel decat sunt. In comparatie cu oamenii descrisi mai sus, oamenii cu ochi albastri sunt destul de mincinosi si ajung uneori chiar sa creada ce anume spun in legatura cu propria persoana, desi nu este adevarat.

Ochii aurii
Oamenii cu ochii aurii sunt considerati a fi mincinosi pentru a obtine profit. Ei sunt cei care se incadreaza cel mai bine in zicala “ochii sunt poarta sufletului”, avand in vedere ca mai toata viata urmaresc bogatii si aur. Astfel, in cazul posibilitatii unui castig, oamenii cu ochii aurii spre galben vor minti de mama focului, pentru a pune mana pe avutie.

Ochii verzi
Oamenii cu ochii verzi sunt considerati mai mult parsivi decat mincinosi. Ei mint de placere si cu adevarat sunt unii dintre cei mai mincinosi oameni din lume. Pentru astfel de oameni, a minti este un fel de viata de multe ori. Sunt considerati a fi destul de periculosi, avand in vedere ca au o capacitate nebanuita de a tine minte aproape toate minciunile pe care le spun, fiind foarte greu sa fie deconspirati. Practic, se spune ca oamenii cu ochii verzi sunt sinceri doar cu ei insisi si de aceea le place sa se joace cu lumea, cauzand intrigi cu diferite inventii si minciuni.

Ochii violeti
Oamenii care au ochii violet sunt destul de rari si sunt considerati a fi mincinosi de ocazie. Ei speculeaza aproape orice oportunitate pe care le-o ofera viata si daca nu pot profita dupa urma ei in mod natural, recurg la minciuna. Cu toate acestea, oamenii cu ochii violeti sunt destul de atenti ca nu cumva sa raneasca pe cineva cu minciunile lor, spre deosebire de oamenii cu ochii verzi care nu au scrupule.

Ochii negri
Oamenii cu ochii complet negri se intalnesc si ei destul de rar. Sunt caracterizati ca fiind persoane drepte care stiu sa citeasca sufletul unui om si tocmai datorita acestui lucru se pare ca detesta minciuna. Stiu sa tina secrete si stiu cum sa evite sa fie pusi in situatii in care sa trebuiasca sa minta. Din cauza faptului ca spun aproape mereu adevarul au de suferit deseori, avand in vedere ca nu tuturor le place adevarul gol golut.

Sursa: lyla.ro

Comentarii
Adauga un comentariu