Magazin

Vezi ce a donat Gérard Depardieu Rusiei

Publicat: 31 mart. 2013
1

Actorul francez Gérard Depardiu intentioneaza sa ofere Rusiei una dintre resedintele sale de lux din Paris, evaluata la 50 de milioane de euro.

Dupa ce a scos la vanzare aceasta proprietate in luna decembrie, Gérard Depardiu intentioneaza acum sa o ofere Uniunii cineastilor din Feratia Rusa, informeaza tabloidul francez Closer.

Gérard Depardieu pare decis sa paraseasca definitiv Franta. Dupa ce a obtinut pasaportul rusesc, celebrul actor si-a cumparat o proprietate in satul Néchin din Belgia, unde si-a infiintat si o companie de productie cinematografica. Intr-un interviu acordat unui post de televiziune belgian, Depardieu a spus: „Franta e trista si cred ca francezii s-au saturat de acest lucru”.

El a decis sa isi scoata la vanzare in decembrie 2012 luxoasa resedinta pe care o detine la Paris. Acel imobil, situat in cartierul Saint Germain des Prés, are o suprafata de aproximativ 1.800 metri patrati si este evaluata la 50 de milioane de euro.

Potrivit publicatiei Le Figaro, Gérard Depardiu intentioneze sa ofere aceasta proprietate Uniunii cineastilor din Federatia Rusa. Presedinele Comisiei culturale din Duma Rusiei a declarat pentru agentia de presa rusa TASS ca Depardieu a fost acela care s-a oferit sa faca acest cadou generos.

Potrivit presei moscovite, la originea acestui cadou inedit s-ar afla si recenta alegere a cineastului Nikita Mihalkov in functia de director al Comitetului cineastilor rusi. Celebrul regizor rus este un prieten apropiat al starului francez. Uniunea cineastilor din Federatia Rusa nu si-a prezentat deocamdata punctul de vedere oficial in legatura cu aceasta donatie.

Insarcinata cu vanzarea resedintei pariziene a lui Depardieu, agentia imobiliara Daniel Féau a precizat faptul ca vila este in continuare prezenta in catalogul de oferte al acestei firme.

Gérard Depardieu a decis sa plece din Franta in semn de protest fata de cresterea impozitelor pentru cetatenii bogati. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anuntat ca decizia Consiliului Constitutional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusa bogatilor „nu schimba cu nimic” hotararea sa de a se muta in Belgia si de a cere cetatenia rusa.

Mutarea lui Gérard Depardieu la Néchin, un sat belgian din apropiere de frontiera franceza unde locuiesc emigranti bogati, a provocat polemici vehemente in Franta.

Recent, Gérard Depardieu si-a primit noul sau pasaport rusesc in timpul unei intalniri intens mediatizate cu presedintele Vladimir Putin.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi pe plan international si are la activ peste 100 de filme in care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”, insa in ultima vreme a tinut prima pagina a ziarelor din motive care nu au legatura cu cariera artistica. In vara anului 2011, presa din lumea intreaga scria despre faptul ca actorul francez, suferind de incontinenta urinara, a incercat sa urineze, discret, intr-o sticla, deoarece insotitoarea de bord i-a interzis accesul la toaleta, pentru ca avionul – care circula pe ruta Paris-Dublin – se pregatea sa decoleze.

Gérard Depardieu a castigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere in cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, si un premiu Globul de Aur, pentru rolul sau din filmul „Cartea verde”.

Adauga un comentariu