Magazin

Vezi ce alimente te ajuta sa dormi mai bine

Publicat: 25 mart. 2011
1

Vechea zicala „suntem ceea ce consumam” capata un sens nou in conditiile in care alimentatia ne dicteaza si starea de functionare, ceasul biologic si programul de somn.

Ai fost pusa in situatia in care o portie de paste mâncate la cina ti-au stricat tot somnul? Nici nu este de mirare daca analizezi cu atentie alimentele consumate si efectul acestora asupra nivelului tau de energie.
Iata alimentele care te ajuta sa dormi:
Fulgii de ovaz declanseaza cresterea nivelului de glucoza din sange si contin melatoniana, substanta care relaxeaza corpul si induce o stare de somnolenta.
Daca vei consuma cateva migdale, vei simti cum incet creierul intra intr-o stare de somnolenta. Nutritionistii ne anunta ca migdalele contin triptofan, unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali pentru organism si magneziu.
Mierea contine glucoza, care transmite creierului informatia de a inhiba o substanta de origine cerebrala, orexina, care regleaza somnul si stimuleaza apetitul.
O veste buna pentru dependentii de dulciuri: exista ciocolata potrivita pentru orice moment al zilei. Ciocolata neagra este potrivita pentru adeptii mancatului nocturn de dulciuri, întrucat nu iti afecteaza somnul.
Continutul de magneziu si potasiu din banana relaxeaza muschii si nervii. De asemenea, vitamina B6 in care abunda acest fruct converteste triptofanul in serotonina, favorizand destinderea organismului.
Alimente care te tin treaza sunt mezelurile de orice fel, mancarea picanta, alcoolul, ciocolata cu lapte, tomatele si sosul de rosii.

Adauga un comentariu