Magazin

Vezi ce spune Dalai Lama pe Facebook despre RELIGIE

Publicat: 13 sept. 2012
1

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a scris luni pe Facebook, pentru cei patru milioane de fani, ca „religia nu mai este adecvata”.

Liderul spirtual tibetan Dalai Lama cita de altfel dintr-o carte pe care a publicat-o anul trecut „Beyond Religion: Ethics for a Whole World” (trad. n. „Dincolo de religie: etica pentru toata lumea”) in care argumenta faptul ca religia nu mai poate oferi raspunsuri societatii actuale, scrie huffingtonpost.com.

Acesta a scris ca toate religiile lumii care pun accent pe iubire, compasiune, rabdare, toleranta si iertarea pot face si promova valorile interioare. Insa, scrie Dalai Lama pe Facebook, „fundamentarea etica a religiei nu mai este adecvata”.

„De aceea am tot mai mult convingerea ca a venit timpul sa gasim o modalitate de a ne gandi la spiritualitate si la etica dincolo de religie”, a scris Dalai Lama pe Facebook.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
  • Asa este.Tineretul nostru deja nu mai respecta cele zece porunci.Desi merg la biserica ei au opinia lor personala si interpretativa a religiei.Religia deja nu mai raspunde nevoilor tineretului.

Adauga un comentariu