Actualitate

Vezi ce subiete au rezolvat astazi elevii din Iasi la simularea la Matematica la Evaluarea Nationala

Publicat: 27 nov. 2013
1
Elevii de clasa a VIII-a din Iasi au sustinut astazi, in cadrul simularii, proba scrisa la disciplina Matematica. Varianta conceputa de catre o echipa de lucru coordonata de catre inspectorii de specialitate respecta programa scolara, continuturile stabilite si transmise prin adresa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) in retea si modelul postat pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN). In ansamblu, subiectul dat are  un nivel mediu de dificultate, la proba participand 96% dintre elevi.
Partea I contine 6 cerinte care vizeaza competente operatorii de baza. Sarcinile sunt simple si rezolvarea necesita maximum 2-3 operatii. La acesti itemi nu se puncteaza decat raspunsul final si nu se solicita justificarea modului de lucru. Pentru partea I se acorda 30 puncte.
Partile a II-a si a III-a au fiecare cate 6 cerinte. Aici se asteapta ca elevii sa ofere rezolvari complete, punctajul fiind acordat pentru fiecare etapa de lucru. Sarcinile verifica masura in care elevii si-au format deprinderi de calcul si opereaza, in contexte variate, cu algoritmi specifici privind operarea cu numere reale, rapoarte, proportii, procente. In plus, cele 2 probleme de geometrie de la partea a III-a au caracter aplicativ si solicita argumentare pe baza unui rationament deductiv.
„Rezultatele obtinute de elevi vor fi analizate la nivelul unitatilor de invatamant, dar si la nivel judetean, fiind astfel valorificate informatii relevante care descriu stadiul de pregatire a elevilor la matematica pentru Evaluarea Na?ionala. Concluziile acestei analize vor sta la baza unor actiuni ameliorative diferentiate si individualizate pentru a optimiza  pregatirea  elevilor din fiecare scoala, pentru a le asigura progresul in invatare si succesul la Evaluarea Nationala”, spun reprezentantii ISJ Iasi.
Comentarii
  • Subiecte facute in bataie de joc fata de elevi, parinti si profesori. Cati elevi saraci stiu cum arata un deltaplan sau cati elevi sunt familiarizati cu panouri publicitare. Subiecte cu exprimari greoaie,cu multe capcane. Felicitari celor care le-au gandit!Nu stiu nimic despre realitatile din scoli.

  • Subiectele nu au fost grele ci aiurea formulat.
    Normal ca au fost facuti de niste incompetenti care sunt la furat si au ajuns in functii dand SPAGA (Romania).
    Rusine!

  • Niste nesimtiti. Nu tin cont de eforturile copiilor. Manualele au exercitii de doi bani si ei dau probleme ca la olimpiada. Rusine acestor inspectori nesimtiti care nu au niciun contact cu realitatea.

Adauga un comentariu