Diverse

Vezi cum arata aparatul care ar putea lua imagini de pe Titan

Publicat: 05 ian. 2012

Aparatul numit Aviatr, asemanator unei drone de genul celor care zboara deasupra Afganistanului, are sanse sa ajunga in vecinatatea celei mai mari luni a lui Saturn, Titan, si poate chiar pe dunele sale, pentru a fotografia 3D suprafata astrului, in cadrul unui proiect ambitios.

Cu ajutorul aparatului, in valoare de 715 milioane de dolari, care cantareste doar 120 de kg, oamenii de stiinta spera sa afle mai multe despre geologia astrului, relateaza Daily Mail.

Aparatul ar putea pleca in misiune fara echipaj uman si, spre deosebire de un balon, o alta metoda propusa pentru misiunile pe Titan, Aviatr va permite oamenilor de stiinta sa controleze cu precizie altitudinea sa. Aparatul, care va avea un generator pe baza de plutoniu, mai are insa nevoie de finantare pentru a deveni realitate, insa este una dintre metodele considerate pana acum viabile pentru aceasta misiune.

aviatr1

Oamenii de stiinta sunt intrigati de ceea ce s-ar putea afla sub stratul de nori si atmosfera densa a lunii, a carei gravitatie este relativ joasa. Titan este mai mare decat Luna noastra si chiar decat planeta Mercur.

aviatr2loading...

Adauga un comentariu