Actualitate

Vezi cum arata femeia care si-a petrecut un an (inclusiv ziua nuntii) fara sa se uite in oglinda

Publicat: 23 aug. 2012

Ideea proiectului i-a venit lui Kjerstin anul trecut, in timp ce-si planifica nunta cu logodnicul ei.

Probatul de rochii de mireasa i-a adus aminte tinerei de toate complexele legate de aspectul fizic pe care le-a avut in adolescenta, cand a suferit de anorexie.

“Eram obsedata de cat cantaream”, a explicat ea. Kjerstin a ajuns sa manance tot mai putin, regimul ei drastic ducand la tot felul de probleme serioase de sanatate. “Am avut pietre la rinichi de cinci ori si lipsa grasimii corporale a ajuns sa-mi afecteze densitatea osoasa”, si-a amintit ea.

Desi intre timp s-a vindecat de anorexie, Kjerstin a ramas cu sechele emotionale si psihologice din acea perioada de complexe, care i-au revenit odata cu emotiile in legatura cu ziua nuntii.

Tanara spune ca a citit apoi un fragment din cartea “Nasterea lui Venus”, care descria un ordin de calugarite din Italia ce nu aveau oglinzi pentru a nu-si hrani vanitatea.

“Asa mi-a venit ideea proiectului, care presupunea sa scap de oglinzi pentru a ma concentra pe toate celelalte lucruri din viata mea. Tot reveneam la aceasta obsesie pentru perfectiune si pentru aspectul fizic si m-am gandit ca daca nu pot sa scap de ea, atunci poate trebuie sa schimb ceva la mediu in care traiesc.”

La inceputul experimentului ei fara oglinzi, Kjerstin recunoaste ca a intampinat cateva mici probleme. “In prima luna a proiectului, cand ieseam pe usa erau 50% sanse sa am mascara pe nas.”

In scurt timp, insa, tanara doctoranda s-a adaptat noului stil de viata si s-a obisnuit sa se spele pe dinti, sa-si puna lentilele de contact si chiar sa-si aplice machiajul fara sa se uite in oglinda.

Kjerstin spune ca atunci cand era la volan, a trebuit sa se forteze sa nu se uite in oglinda retrovizoare decat la drum, nu si la ea insasi. In plus, a invatat sa evite si alte suprafete reflectorizante, precum geamurile sau vitrinele.

La cumparaturi de haine, tanara s-a bazat exclusiv pe sfaturile prietenelor ei, iar in ceea ce priveste parul ei, si-a pus toata increderea in hair stylistul ei.

Cat despre ziua nuntii ei, din octombrie anul trecut, domnisoarele de onoare au ferit toate oglinzile din calea ei, iar ea si sotul ei au dansat primul dans pe melodia “You’ll Be My Mirror”.

In martie 2012 experimentul a luat sfarsit, iar in cadrul unei petreceri la care au participat familia si prietenii, Kjerstin s-a uitat pentru prima data dupa un an intr-o oglinda.

“Am avut o stare ambivalenta, dar in acelasi timp am fost incantata, pentru ca mi-a placut ceea ce am vazut”, a spus ea.

“Nu e nimic in neregula daca iti place sa te uiti la tine in oglinda, dar cred ca e important pentru fiecare femeie sa se gandeasca daca acest obicei nu are si o parte negative. Pentru ca avem sa oferim lumii mult mai mult decat aspectul nostru.”loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit