Magazin

Vezi cum arata si cat costa cel mai scump caine din lume

Publicat: 15 mart. 2011
1

Un pui de mastiff tibetan rosu a devenit cel mai scump caine din lume dupa ce a fost vandut cu aproape un milion de lire sterline.

Mastifful tibetan este un caine de paza exceptional, imens, care in trecut veghea asupra nomazilor si manastirilor din platoul tibetan. Este una din cele mai vechi rase din lume, iar legendele spun ca atât Ginghis Han cat si Buddha aveau un astfel de catel.
Cainii mastiff tibetan sunt considerati a fi rasa „pura” chinezeasca si se gasesc foarte rar in afara Tibetului. De aceea, si pretul la care se vând este foarte mare. De la 5.000 de yuan pentru un pui in urma cu cinci ani, a ajuns sa coste câteva milioane, în prezent.
Hong Dong  este un pui de 11 luni, insa are deja 90 de centimetri pana la umeri si cantareste 81kg, potrivit crescatorului sau, Lu Liang.
„Este un exemplar perfect. Are gene excelente si va fi un caine bun pentru monta”, spune Liang. El l-a vandut pe Hong Dong cu 10 milioane de yuan – adica 945.000 de lire sterline – unui multimilionar din nordul Chinei.
Cainele are o dieta din pui si vita, condimentate cu delicatese precum castraveti de mare si melci de mare.
Pana acum, cel mai scump caine din lume era tot un mastiff tibetan, care fusese vândut cu 4 milioane de yuan.

Tags:
Adauga un comentariu