Local

Vezi cum s-a votat in spitale. La Spitalul Sf. Spiridon s-a adus urna la patul pacientilor

Publicat: 02 nov. 2014
1

Cei care se afla pe patul de spital au avut la dispozitie optiunea de a solicita sa-si exprime dreptul la vot. Managerii spitalelor au procedat conform procedurilor si nu au neglijat acest aspect. Astfel, cei care au bilet de internare au avut posibilitatea de a vota fara niciun impediment. Managerul Spitalului Sf. Spiridon Iasi a demarat procedurile inca de vineri cand a adus la cunostinta pacientilor faptul ca in baza unei solicitari scrise vor putea sa-si exercite dreptul la vot in contextul alegerilor prezidentiale.

Fiind vorba despre o unitate spitaliceasca este de inteles faptul ca nu toti pacientii internati au putut vota. Este vorba despre bolnavii care se afla in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), cei care sunt pregatiti pentru a intra in sala de operatie si cei care sunt in perioada de recuperare postoperatorie.

„Inca de vineri am anuntat pacientii din toate sectiile spitalului ca au posibilitatea de a vota in baza unei solicitari scrise. Pana sambata la ora 14.00 pacientii au avut posibilitatea de a face solicitarile si de a le transmite asistentei sefe de la fiecare sectie. Dintr-un total de 750 de pacienti internati s-au primit 406 de solicitari. In mod evident nu toate persoanele internate au putut vota. Au fost pacienti care au refuzat si pacienti din Terapie Intensiva sau care au suferit o interventie chirurgicala si care se aflau in imposibilitatea de a putea sa-si exercite dreptul la vot. Votarea in spital cu urna mobila a decurs fara niciun fel de incidente si totul s-a desfasurat conform procedurilor”, a precizat ec. Ioan Barliba, manager Spitalul Sf. Spiridon Iasi.
Adauga un comentariu