Magazin

Vezi de ce au crescut actiunile Facebook

Publicat: 25 apr. 2019
1

Actiunile Facebook au crescut cu peste 4% dupa publicare unor rezultate trimestriale peste asteptari, chiar daca operatorul celei mai mari retele de socializare din lume anticipeaza ca va plati o amenda de mai multe miliarde de dolari Comisiei Federale pentru Comert (FTC) din Statele Unite, transmite MarketWatch.  Facebook a bugetat un cost de 3 miliarde de dolari in primul trimestru, ”o estimare rezonabila a sumei pe care va trebui sa o plateasca Comisiei Federale pentru Comert pentru nerespectarea unui ordin referitor la respectarea vietii private a utilizatorilor. Fara acest cost, Facebook ar fi depasit cu usurinta asteptarile analistilor, astfel incat, dupa un declin initial al actiunilor, acestea si-au revenit, avansand cu 4%.

Facebook, WhatsApp si Instagram au picat in mai multe tari! Ce s-a intamplat cu retelele

Pe fondul unor stiri constant negative la adresa companiei, pe parcursul anului 2018, Facebook a reusit nu doar sa reziste, dar si sa prospere, cu profit, venituri si numar al utilizatorilor record. Facebook a raportat un profit de 2,43 de miliarde de dolari pentru primul trimestru, respectiv 85 de centi pe actiune, la vanzari de 15,08 miliarde de dolari. In intervalul similar al anului 2018, Facebook a obtinut un profit de 1,69 dolari pe actiune si vanzari de 11,97 de miliarde de dolari. Profitul net ar fi fost de 5,43 de miliarde de dolari, sau 1,89 de dolari pe actiune, fara costul pentru amenda FTC. Analistii anticipasera in medie un proft de 1,62 dolari pe actiuni la venituri de 14,98 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiza FactSet.

Numarul utilizatorilor a continuat sa creasca, Facebook raportand un numar de utilizatori activi lunar de 2,38 miliarde, in crestere cu 8% comparativ cu anul trecut. Numarul de utilizatori activi zilnic a fost de 1,56 de miliarde, in urcare tot cu 8%. Analistii anticipasera in medie ca numarul de utilizatori activi lunar va creste cu circa 54 de milioane fata de trimestrul precedent si cu 178 de milioane fata de intervalul similar al anului trecut, la 2,37 de miliarde, potrivit FactSet. Numarul utilizatorilor activit zilnic ers asteptat sa urce la 1,56 de miliarde, de la 1,45 de miliarde cu un an in urma si 1,52 miliarde la sfarsitul lui 2018. In pofida tuturor problemelor, actiunile Facebook au crescut cu peste 14% in ultimul an, depasind avansul de 11% al indicelui the S&P 500.
 
Adauga un comentariu