Diverse

Vezi de ce e bine sa mananci legume si fructe bogate in carotenoide – FOTO

Publicat: 13 mart. 2012

Mancati legume cu carotenoide la micul-dejun, pranz si cina si va puteti imbunatati imunitatea si chiar sa micsorati riscul de cancer. Carotenoidele, antioxidanti naturali, contibuie la protejarea celulor si se gasesc in legume rosii, galbene, portocalii si verzi inchise. Astfel vei absorbi alfa si betacaroten, luteina, licopeina etc., cateva din cele mai mult de 600 de tipuri de carotenoide
Pentru a avea doza zilnica de antioxidanti naturali alege legumele si fructele cele mai colorate.

Cum lucreaza carotenoidele pentru sanatatea noastra

Efecte antioxidante: Carotenoidele ne protejeaza celulele de efectele radicalilor liberi. Acestia din urma sunt electroni singuri care afecteaza ADN, adica materialul nostru genetic. Daca imunitatea ne este scazuta, pot aparea primele semne de cancer. O dieta scazuta in antioxidanti creste riscul de cancer si de boli de inima.

Carotenoidele ne intaresc imunitatea, putem face fata mult mai usor diverselor afectiuni, precum cele virale. In plus, stimuleaza celulele albe din sange si putem lupta mai usor cu infectiile si cancerul.

Se stie ca vitamina A si carotenoidele asigura buna functionare a sistemelor digestiv (cavitate bucala, esofag, stomac, intestine) si respirator (nas, sinusuri, trahee, plamani).

De unde putem lua carotenoide

Este bine sa mancam la fiecare masa intre doua si patru legume colorate puternic, ca de exemplu: morcovi, spanac, broccoli, ardei rosu si galben, asparagus, cartofi dulci, rosii, busuioc, oregano, rozmarin, menta, coriandru etc.
Iata si cateva fructe recomandate: caise, piersici, mango, papaya, pepene verde, grapefruit etc.loading...

Adauga un comentariu