National

Vezi de ce sunt utile cartelele de acces in scoli si licee!

Publicat: 19 mart. 2013
1
Cartelele de acces in scoli si licee au fost gandite pentru a stopa violenta in scoli si pentru a monitoriza prezenta elevilor la ore. Sistemul de siguranta a elevilor din sectorul 2 este unic in Capitala si in Romania, pentru ca beneficiaza de trei cercuri de securitate, respectiv cartele de acces, camere de supraveghere si paza, in toate cele 63 de scoli gimnaziale, licee si colegii nationale.
Astfel, peste 40.000 de elevi din sectorul 2 vor intra cu cartele in 63 de unitati de invatamant, respectiv in 40 de scoli si 23 de licee si colegii tehnice. Urmare a folosirii cartelelor, vor fi evidentiate data si ora de intrare in unitatea scolara, precum si cea de iesire din imobil, sistemul asigurand un raport zilnic, saptamanal sau lunar atat cu prezenta elevilor la orele de predare, cat si a cadrelor didactice sau a personalului nedidactic, care poate fi trimis parintilor, la cererea acestora, scrie rtv.net.
Daca elevul pierde cartela de acces, acesta va fi primit in unitatea de invatamant doar cu acordul unui cadru didactic care il cunoaste, cartela pierduta urmand sa fie inlocuita de una noua, care va costa cinci lei.Adauga un comentariu