Magazin

Vezi efectul cosmeticelor asupra sanatatii

Publicat: 13 nov. 2012
1

Studii recente au aratat ca ftalatii, un grup de substante chimice prezente in produsele cosmetice, pot duce la cresterea riscului de cancer si diabet si provoaca menopauza precoce.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca anumite substante chimice numite ftalati, existente in produsele cosmetice, deregleaza echilibrul natural al organismului si amplifica riscul de a suferi de diabet si menopauza timpurie.

Cercetatorii de la Universitatea Washington, din St. Louis au studiat nivelurile de ftalati din sange si urina la 5.700 de femei.

Cele care aveau cantitati mari de ftalati intrasera deja la menopauza (in medie cu 2,3 ani mai devreme decat celelalte). Cele care obisnuiau sa se machieze des si de la o varsta frageda au intrat la menopauza de la 49 de ani, fata de 51, cat e media in SUA.

Cercetatorii americani afirma ca aceste produse cosmetice perturba sistemul de reproducere al femeilor, inclusiv ovarele, ducand la o menopauza timpurie. Menopauza timpurie presupune hemoragii ale creierului si probleme cardiace.

Dr Grindler a spus ca “in acest stadiu exista multe lucruri pe care nu le stim, cercetarile noastre se afla inca in stadiu preliminar, insa primele rezultate sunt suficiente pentru a sugera ca aceste produse au un efect negativ pe termen lung”.

Sursa: suntfericita.ro

Adauga un comentariu