Sporturi

Vezi lotul Romaniei penru Europenele de atletism de la Paris-Bercy

Publicat: 24 feb. 2011

Biroul Federatiei Romane de Atletism a stabilit, joi, lotul de sportivi care va participa la Campionatele europene de sala de la Paris-Bercy (4-6 martie), lot ce cuprinde in total 16 sportivi, dintre care 12 atlete si 4 atleti: Cornelia Deiac, Viorica Tigau, Cristina Sandu (lungime), Cristina Bujin, Cristina Toma (triplusalt), Esthera Petre (inaltime), Ancuta Bobocel, Ioana Doaga (1.500 m), Roxana Barca (3.000 m), Andreea Ograzeanu (60 m), Mihaela Nunu, Mirela Lavric (800 m), Marian Oprea, Alin Anghel (triplusalt), Adrian Vasile (lungime), Cristian Vorovenci (800 m).

Alegerea lotului, alcatuit dupa realizarea principalului criteriu – indeplinirea baremurilor de concurs, impuse de organizatori si destul de pretentioase -, a mai avut o determinare: crearea unui echilibru intre sportivii deja consacrati si cei de reala perspectiva. Astfel, alaturi de cei 11 seniori din delegatie vor lua startul in capitala Frantei si 5 sportivi de la categoriile juniori si tineret (Andreea Ograzeanu, Cristina Toma, Mihaela Nanu, Mirela Lavric si Ioana Doaga), pentru care Europenele pariziene reprezinta o rampa de lansare si un jalon important in cariera.

Dupa cum a declarat in mai multe randuri presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sorin Matei, la aceste campionate europene obiectivul este unul care tine seama atat de tineretea lotului, cat si de traditia participarii romanesti la competitiile continentale de sala – 1-2 medalii si inca 2-3 finale. Delegatia Romaniei va pleca la Paris miercuri, cu cursa Air France de dimineata (ora 7,00).loading...

Adauga un comentariu