Actualitate

Vezi unde si ce mananca miile de angajati din domeniul IT

Publicat: 13 mai 2015
1

@ Miile de angajati care lucreaza în zona centrala a orasului reprezinta target-ul unei piete care s-a dezvoltat concomitent cu segmentul office @ Locul cantinelor si al pachetului de acasa a fost luat de restaurante, proximitatea fata de acestea fiind un beneficiu pe care companiile îl ofera salariatilor @ O masa de prânz bogata costa între 10 si 25 de lei

Zilele în care pauza de masa a angajatilor consta în pachetelul pregatit de acasa sau un meniu de la cantina sunt de mult apuse. Locul lor a fost luat de restaurante, cu specific international sau românesc, care ofera varietate si chiar meniuri preferentiale pentru anumite categorii de clienti. Trendul acesta este un efect al dezvoltarii segmentului office din Iasi, ocupat de categorii de angajati cu potential financiar si mult mai selectivi cu serviciile pe care le primesc.

Masa de prânz, un beneficiu oferit angajatilor

Un exemplu al acestei tendinte este ansamblul multifunctional Palas. Conceptul de lifestyle center, introdus pe piata de real estate locala, este eficient si pentru a raspunde cerintelor celor care lucreaza în complex cu servicii concentrate în acelasi loc. Food court-ul si restaurantele din ansamblu sunt o atractie zilnica pentru cele 4.500 de persoane care vin la serviciu în Palas, dar si pentru angajatii din proximitate.

O simpla vizita în food court-ul mallului la ora prânzului dezvaluie un adevarat furnicar de IT-isti, corporatisti, personal din outsourcing si functionari publici. De altfel, din dorinta de a atrage mai usor noi angajati, accesul facil la unitatile de alimentatie publica si chiar asigurarea mesei de prânz reprezinta beneficii pe care companiile IT si nu numai le ofera salariatilor. „Majoritatea colegilor nostri prefera sa manânce în food court, iar compania IntelligentBee faciliteaza asigurarea meselor angajatilor prin acordarea de tichete valorice, pe care le utilizeaza cu precadere la operatorii cu specific românesc, chinezesc, dar si la cei cu salate si preparate pentru vegetarieni”, a declarat Dana Bulgariu, Office Manager IntelligentBee. Beneficiile sunt de ambele parti, traficul sporit traducându-se în încasari pentru operatorii economici si, ulterior, în salarii, taxe si impozite catre institutiile statului.

Gastronomiile internationale, în topul preferintelor

Cei care lucreaza în ansamblul Palas sunt atenti cu serviciile pe care le primesc si nu vor doar mâncare fast-food, ci si preparate ca la mama acasa. „În general, angajatii nostri prefera sa mearga la food court, deoarece exista o diversitate mai mare de produse. Totusi, exista si persoane care iau prânzul în sediul companiei, folosind serviciile de catering si delivery”, a spus Alexandra Curteanu, IT Recruiter – Iasi Office eMag. Operatorii din mall ofera meniuri cu specific chinezesc, italian, oriental, indian si american, clientii având posibilitatea sa manânce altceva în fiecare zi. „Pentru ca au la dispozitie un spatiu modern pentru servirea mesei, angajatii nostri iau masa de prânz si la sediu, dar multi dintre ei vin cu mâncarea comandata de la food court”, a spus Daniela Lazar, Office Manager OSF Global Services. În plus, meniurile au preturi avantajoase, ce variaza între 10 si 25 de lei, iar angajatii din Palas beneficiaza si de discounturi.

Meniuri preferentiale in continua diversificare

Si restaurantele si-au adaptat ofertele la cerintele tot mai selective. Pentru cei care îsi aloca pauza de prânz pentru a lua masa în tihna, beneficiind de servicii specializate, restaurantele prezente în Palas au adoptat rapid conceptul Business Lunch. Cu aproximativ 25 de lei, în intervalul orar 12:00 – 16:00, în mai toate locatiile se gasesc oferte cu doua sau trei feluri de mâncare italiana, chinezeasca sau de tip urban dining. Iar clientii nu întârzie sa apara. „Meniurile de tip Business Lunch sunt foarte binevenite, mai ales pentru întâlnirile de afaceri”, a adaugat Dana Bulgariu, Office Manager IntelligentBee.

Tags:




Adauga un comentariu