Titlurile zilei

Vi-l amintiți pe șoferul CTP Iași surprins cu sticla de bere în mână? După ce a dat cu autobuzul peste o minoră, autoritățile au decis în privința lui Mirel Coșan! GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 30 iun. 2022
Șoferul CTP Iași acuzat că a comis un accident rutier cu victimă – imagini de după producerea impactului
Șoferul CTP Iași acuzat că a comis un accident rutier cu victimă a fost pedepsit de judecători

Șoferul CTP Iași ce fusese surprins pe camerele de luat vederi cu o sticlă de bere în mână a fost pedepsit de judecători după ce a dat cu autobuzul peste o minoră. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Bogdan Mirel Coșan la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare coporală din culpă. Asta, după ce ieșeanul a comis un accident rutier cu victimă

Șoferul CTP Iași acuzat că a dat cu autobuzul peste o minoră a fost pedepsit de judecători. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Bogdan Mirel Coșan la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare coporală din culpă.

„Instanța obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunitaţii pe o perioadă de 60 de zile, activitate care se va desfaşura fie în cadrul Primăriei Comunei Tomeşti, fie în cadrul instituţiilor pe care le gestionează, din punct de vedere administrativ. Ia act de faptul că partea civilă şi partea responsabilă civilmente au tranzacţionat în latura civilă a cauzei”, au afirmat ieri judecătorii ieșeni.

Șoferul CTP Iași, acuzat de comiterea unui accident cu victimă

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Bogdan Mirel Coșan a început pe data de 7 decembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis trimiterea în judecată a șoferului de pe autobuzul Companiei de Transport Public (CTP) Iași, sub acuzația de vătămare corporală din culpă. Șoferul CTP Iași, Mirel Bogdan Coșan, a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu un an, după producerea unui accident rutier cu victimă. Astfel, în după-amiaza zilei de joi, 17 iunie 2021, Mirel Coșan, care se afla la volanul unui autobuz, a dat cu vehiculul peste o adolescentă în vârstă de 15 ani. Minora traversa strada pe trecerea pentru pietoni. În urma impactului, victima a intrat în comă, fiind transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași. Ulterior, pacienta a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, deoarece a suferit leziuni destul de grave la nivelul capului.

Polițiștii ieșeni chemați la locul producerii accidentului au constatat faptul că șoferul CTP Mirel Coșan avea o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Anchetatorii au constatat că nivelul alcoolemiei nu era de dosar penal, astfel că Mirel Coșan a fost acuzat doar de vătămare corporală din culpă.

Bogdan Mirel Coșan a declarat că s-a aplecat chiar înainte de producerea impactului

La scurt timp de la producerea accidentului, într-o discuție cu reporterii cotidianului „BZI”, Mirel Coșan a declarat că, înainte de impact, s-ar fi aplecat pentru a lua o bucată de pâine. Acesta a adăugat că a frânat în ultima secundă, dar nu a putut evita producerea accidentului. De altfel, șoferul CTP a fost reținut pentru 24 de ore după impact. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis plasarea lui sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, au menționat că starea de sănătate a adolescentei de 15 ani lovite de autobuz s-a îmbunătățit. Aceasta a fost detubată, ea revenindu-și. Acum, șoferul CTP Iași acuzat că a dat cu autobuzul peste o minoră a fost pedepsit de judecători.
Comentarii
  • Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

Adauga un comentariu