National

Viagra pentru femei va exista sub forma de spray nazal

Publicat: 18 nov. 2012
1

Tefina este numele unui medicament care ar trebui sa stimuleze orgasmul la femei. Este un gel intranazal pe baza de testosteron, conceput pentru a facilita orgasmul la femei si realizat partial de laboratorul de farmacie galenica de la Universitatea din Liege, a anuntat joi universitatea, citata de La Derniere Heure.
Produsul se afla in prezent in faza de testare, inainte de punerea in vanzare. Tefina se administreaza cu doua-trei ore inainte de raportul sexual sub forma de spray nazal. „Pentru ca nasul este un organ bogat in vase sanguine, permite o absorbtie tintita si rapida a substantei”, explica universitatea intr-un comunicat.
Firma canadiana Trimel Pharmaceuticals, care va comercializa medicamentul, a solicitat Universitatii din Liege sa puna la punct compozitia si formula gelului intranazal. „Si procedeul de fabricatie a facut obiectul unor studii in cadrul laboratorului, cunoscut pentru ca inoveaza si optimizeaza procedee industriale de fabricare a medicamentelor”, precizeaza universitatea.

Adauga un comentariu