Sport

Viața ca o dramă! Cum încearcă să își refacă destinul Cosmin Pașcovici, fostul fotbalist al lui Dinamo căruia i-a murit băiatul!

Publicat: 24 ian. 2020

Greu încercat de soartă prin pierderea fiului în vârstă de 14 ani, Cosmin Pașcovici caută refugiul în sportul care l-a făcut cunoscut. ProSport a discutat cu fostul jucător al lui Dinamo București. Povestea lui este un exemplu de curaj, într-o lume preocupată parcă din ce în ce mai puțin de ce se întâmplă cu cei din jur. „Nu există tragedie mai mare în viață decât moartea propriului copil. Lucrurile nu mai sunt niciodată cum erau înainte”, spunea Dwight Eisenhower, fost președinte al SUA. Simțise durerea atunci când fiul său, în vârstă de 3 ani, a fost răpus de scarlatină. Nici pentru Cosmin Pașcovici lucrurile nu mai sunt la fel. Pe 11 octombrie 2018, Denis, băiatul său de 14 ani, pierdea lupta cu o boală teribilă. De atunci, fostul jucător s-a dedicat în totalitate familiei.

Clipele grele care au urmat tragediei

Aflat la Constanța, fostul apărător vorbește echilibrat despre clipele grele care au urmat tragediei:

„Am încercat să revenim într-o zonă de normalitate a vieții. E foarte greu, vă dați seama, dar nu avem altă cale. La nivel psihic e cel mai complicat. Fetița mea, Ema, a mai crescut acum, are 5 ani și deja pune întrebări amănunțite.

Nu conștientizează ce înseamnă a muri. La înmormântarea lui Denis nu am luat-o, dar apoi a fost la câteva evenimente de acest gen, la alte persoane apropiate familiei, dar nu înțelege exact ce presupune trecerea aceasta. O singură dată i-am zis că Denis a plecat și nu mai vine nicioată și nu am mai putut să o opresc din plâns”, spune Cosmin Pașcovici.

E antrenor la Farul, iar soția își caută de muncă

Cea mai grea lovitură prin decesul micuțului Denis a primit-o soția fostului fotbalist. Aceasta este cea care l-a îngrijit pe băiat în cei 12 ani de suferință și cea care i-a stat la cap la toate cele 17 operații suferite. Ionela Adina Pașcovici a fost asistenta personală a copilului.

„Soției mele i-a fost extrem de dificil. Încearcă și ea să ducă o viață normală. A făcut cursuri de asistentă medicală ca să îl poată îngriji pe Denis și acum, recent, a terminat cele 500 de ore de voluntariat de care avea nevoie pentru a putea intra în sistem. Sperăm să găsească un loc de muncă decent. Vă dați seama că e greu financiar, dar mergem înainte. Eu am primit acum o grupă de copii și juniori la Farul, voi fi antrenorul lor. Am fost sprijinit de câteva persoane, atunci când s-a întâmplat nenorocirea au existat mesaje, telefoane, le-am apreciat ca atare. În general, însă, pot spune că lumea te uită, când nu mai ești sus. Când ești fotbalist și ești bun, toți sunt lângă tine. Asta e viața”, afirmă, cu regret, fostul fundaș.

Cei de la Dinamo, sunt morți și neîngropați!

Fotbalul a rămas pasiunea care îi dă oxigen să privească spre viitor.

„Sunt la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Pe lângă faptul că doresc să fiu un bun antrenor, sunt și legat pe viață de acest sport. Ai mei, cei de la Dinamo, sunt morți și neîngropați, cum se zice. Mi se rupe sufletul să văd un club atât de mare într-o situația așa jenantă. A fost sezonul acela când, dacă învingeau la Craiova, luau sigur titlul și cred că s-ar fi schimbat soarta echipei. Acum, sper să nu se desființeze. Venirea unor oameni tineri ca Mutu sau Rădoi ar trebui să dea un suflu nou fotbalului românesc.

Ceva se întâmplă și nu doar cu acest sport. Lumea știa înainte de Dracula, de Ceaușescu și de sportivi. Dar gimnastica e la pământ, handbalul e la pământ… Ne mai bucurăm când câștigă Simona Halep câte un turneu, dar nu facem mare lucru să schimbăm ceva.

Copiii din ziua de azi nu mai sunt atrași de sport. Telefoanele, tabletele, internetul… (n.r.- oftează). Cine le-o fi inventat? Astea au stricat generațiile care vin. Fiica mea nu are voie la televizor decât cu porția, iar telefon sau internet deloc! E copil și trebuie să învețe să socializeze. Țin minte când eram mic că făceam doar trăsnăi. Îmi luam bătaie că veneam târziu acasă. Acum, părinții trebuie să îi bată pe copii ca să iasă din casă. Își termină copilăria și nu au ce povesti. Dar fetița mea nu va fi așa, pentru că are grijă tata de ea”, încheie Cosmin Pașcovici dialogul cu ProSport.loading...

Adauga un comentariu